Doi elevi clujeni în Tabăra spațială pentru deficienți de vedere din SUA

O delegație din cadrul Liceului Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca formată din doi elevi din clasa a XI-a B, câștigători ai burselor SCIVIS – Moldovan Alin și Holhoș Andreea, însoțiți de către profesoara Dorina Anca Gărbovan, au participat la finele lunii septembrie la Tabăra Internațională Space Camp for Interested Visually Impaired Students – Tabăra spațială pentru elevi cu deficiență de vedere.

„Rezultatele de excepție ale celor doi elevi dovedesc, o dată în plus, faptul că munca și perseverența te pot duce pe cele mai înalte culmi ale succesului. Suntem convinși de faptul că aceștia au trăi o experiență unică alături de prestigioșii specialiști din cadrul agenției spațiale NASA și s-au întors acasă cu un bagaj bogat de amintiri plăcute și trări de neuitat”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Tabăra internațională special creată pentru copii și tineri cu deficiență de vedere s-a desfășurat în Huntsville, Alabama, Statele Unite ale Americii și a avut un pronunțat caracter educațional, incluzând activități centrate pe cunoștințe și abilități referitoare la spațiu și la cucerirea acestuia. Acestea au inclus construirea și lansarea unor modele de rachete, construcția de roboți și experimente de tipul celor efectuate pe stația spațială internațională.

Pe lângă bogatele activități educative incluse în programul taberei, cei doi elevi au avut ocazia să își dezvolte cunoștințele de limbă engleză, conversând cu tineri din mai multe țări participante. De asemenea, pe tot parcursul taberei, s-a pus accentul pe dezvoltarea încrederii în forțele proprii, pe dezvoltarea stimei de sine și pe lucrul în echipă.

La final, participanții au primit diplome și medalii care le certifică abilitățile dobândite, eleva Holhoș Andreea din cadrul Liceului Special pentru Deficienți de Vedere, Cluj-Napoca remarcându-se în mod deosebit și obținând o medalie pentru cel mai remarcabil progres înregistrat pe parcursul programelor de antrenament din tabără.
Ediția din anul 2017 a găzduit peste 200 de copii și tineri cu deficiență de vedere veniți de pe patru continente, Europa fiind reprezentată de delegația din România alături de Belgia, Grecia și Franța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.