Doi pompieri din Cluj i-au salvat viaţa unei femei în timp ce alimentau autospeciala de serviciu

Doi pompieri clujeni au salvat viaţa unei femei prinse într-un accident rutier, în ciuda faptului că se aflau cu autospeciala de serviciu într-o benzinărie.

Inspectoratul Pentru Situaţii de Urgenţe Cluj a publicat pe pagina oficială de Facebook povestea a doi pompieri clujeni care au reuşit să salveze viaţa unei femei prinse între fiarele maşinii în urma unui accident. Cei doi salvatori se aflau cu autospeciala de intervenţii într-o benzinărie şi au intervenit rapid pentru salvarea unei vieţi, conform ISU Cluj.

„Nicu și Cornel abia opriseră în stația de carburanți pentru a alimenta rezervorul autospecialei când au auzit o izbitură puternică, la nici o sută de metrii de locul unde se aflau.

Un impact puternic între două mașini a lăsat în strada un nor de praf și fum de la declanșarea airbagurilor.

– Ai apucat să pui motorină în rezervor?!
– Nu! îi spune Nicu lui Cornel în timp ce sărea la volanul autospecialei.

Au pornit semnalele acustice și luminoase, au țâșnit din stația de carburanți pentru a sări în ajutor și au poziționat autospeciala astfel încât să protejeze zona accidentlui.

Până să sară din mașină au văzut o femeie inconștientă, blocată pe scaunul din dreapta șoferului, iar doi bărbați și încă o femeie erau în stare de șoc, dar reușiseră să iasă pe picioarele lor din mașinile implicate în accident.

Cei doi pompieri au solicitat prin dispeceratul de la bază echipaje medicale și sprijin pentru completa echipajul lor, ieșit doar pentru a alimenta rezervorul autospecialei.

Cornel a intrat pe ușa șoferului pentru a-i pune guler cervical femeii și pentru a evalua posibilitățile de a o elibera din mașină.

Nicu a scos echipamentele pentru descarcerare din autospecială și le-a pregătit pentru a smulge ușa blocată a mașinii. În același timp încerca să-l calmeze pe bărbatul care-și striga neîncetat soția și lovea din interior mașinii cu picioarele una dintre portiere pentru a o debloca.

– Vă rog nu vă agitați, îi spune Nicu, cât timp suntem lângă soția dumnevoastră fiți sigur că este pe mâini bune! În astfel de momente agitația nu este deloc bună și orice mișcare bruscă poate agrava eventualele leziuni.

La locul accidentului au ajuns trei echipaje medicale și încă o autospeciala cu modul de descarcerare.

Pompierii reușesc în timp scurt să elibereze femeia și o predau echipajului SMURD. Aceasta a început să dea semne de conștiență și a fost transportată la spital, alături de celelalte persoanele implicate în accident.

I-am întrebat pe colegii noștri după ce misiunea s-a încheiat dacă au întâmpinat dificultăți, iar primul lucru pe care ni l-au spus a fost următorul:

– Bine că nu am apucat să punem pistolul de carburanși în rezervor, că am fi blocat pompa până ne întorceam să achităm.

Pentru modul exemplar în care știți să vă ajutați semenii, pentru că iubiți oamenii având curaj și devotament, vă mulțumim și ne aplecăm în fața voastră cu respect.

PS: Nicu și Cornel au mers apoi cu autospeciala în pompa de carburanți și au umplut rezervorul până la refuz. Așa, să fi siguri că nu se va goli prea curând.”, a fost povestea celor doi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.