„U” BT Cluj, gata de semifinala cu Oradea, astăzi la BT Arena!

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania va întâlni astăzi, 12 mai, în prima partidă din semifinalele Ligii Naționale. Gruparea pregătită de Mihai Silvășan o înfruntă pe CSM CSU Oradea, cu începere de la ora 17:45, pe parchetul BT arena. De asemenea, duelul va putea fi urmărit în direct la Digi Sport 4.

Echipa noastră a ajuns în această fază a competiției după ce a trecut de Steaua București. Clujenii s-au impus cu 3-0 la general, iar partidele de pe teren propriu au fost adjudecate la scorurile de 72-64, respectiv 71-68. Apoi, odată ajunsă în capitală, U-Banca Transilvania a câștigat cu 69-66.

De partea cealaltă, și CSM CSU Oradea a închis seria în număr minim de partide. Bihorenii s-au întâlnit cu BCM U Argeș Pitești și au avut o misiune destul de dificilă. Meciurile din Arena Antonio Alexe au fost câștigate de orădeni cu 81-77 și 74-73, apoi seria s-a mutat în Trivale. Acolo, baschetbaliștii lui Florin Nini au oferit o replică dârză și au dus încleștarea până în prelungiri. De altfel, a fost nevoie de două reprize suplimentare pentru ca CSM CSU Oradea să își adjudece victoria, scor 93-87.

Revenind la semifinale, U-Banca Transilvania și CSM CSU Oradea se înfruntă din nou, după Final Four-ul Cupei României. Atunci, băieții lui Cristian Achim au obținut calificarea în finală, printr-un succes obținut la patru puncte, 70-66

În altă ordine de idei, cele două formații sunt obișnuite să fie pe același teren în actualul sezon. Nu mai puțin de șase episoade U-Banca Transilvania vs CSM CSU s-au consemnat în actuala stagiune, iar jucătorii noștri au câștigat patru dintre acestea.

„Băieții muncesc foarte bine la antrenamente, toți sunt concentrați, toți își doresc să trecem de această serie. Va fi o serie care pe care, se vor întâlni două echipe puternice, două echipe cu mentalitate de învingători. Cred că va fi o serie echlibrată și sper ca noi să fim cei care vor trece mai departe. Deși am avut șase întâlniri cu ei în acest sezon, doar ultimele două sunt relevante, pe care noi le-am pierdut.

Ne dorim să ne luăm revanșa, suntem conștienți că jucăm cu o echipă puternică. Terenul propriu poate fi un avantaj foarte important, așteptăm lumea în număr cât mai mare la sală. Sper să fie cel puțin 5.000 de oameni să ne încurajeze și să ne conducă spre”, a declarat tehnicianul Mihai Silvășan.

Disputa de duminică va fi condusă de o brigadă alcătuită din Alexandru Olaru, Ciprian Stoica și Șerban Rașoga. Totodată, suporterii care vor veni la sală trebuie să ia în calcul restricțiile de circulație impuse de Primăria Cluj-Napoca. Cu alte cuvinte, circulația auto va fi închisă pe Aleea Stadion din data de 8 mai 2019, ora 22.00, până în data de 13 mai 2019, ora 04.30, ca urmare a desfășurării evenimentului Street Food Festival.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.