Doliu în muzica clujeană. Toboşarul trupei Semnal M a murit

Bateristul trupei Semnal M, Francisc Solomon, a încetat din viaţă vineri, la Cluj-Napoca, la vârsta de 67 de ani, în urma unui stop cardiac. Decesul a fost anunţat de Ştefan Boldijar, fondator Semnal M.

francisc solomon

Născut pe 11 mai 1947, Francisc Solomon (numele real al acestuia fiind Salamon, n.r.) a devenit cunoscut în lumea muzicii naţionale datorită îndelungatei colaborări cu trupa Semnal M, cu care a început colaborarea în anul 1980.

Astfel, odată cu venirea bateristului Francisc „Saci” Solomon în 1980, grupul trece la un ton „mai rock”, câştigând premiul de compoziţie la festivalul „ClubA” din acelaşi an, cu piesa „Mai avem multe de făcut”.

În 1994, Francisc „Saci” Solomon părăseşte trupa, În luna septembrie 2012, Norbert Halmágyi părăseşte formaţia şi revine la tobe Francisc „Saci” Solomon.

Formaţia Semnal M a luat fiinţă în 1977, din componenţa grupului făcând parte Iuliu Merca (chitară solo, voce), Ştefan (István) Boldijar (solist vocal, chitară bass), Octavian Popovici (chitară) şi Liviu Hrişcu (percuţie).

În prezent, trupa este formată din Ştefan Boldijar (voce, bass), Nicu Barna (chitară, percuţii şi voce) şi Cătălin Pop (chitară).

Unul dintre fondatorii trupei Semnal M, Iuliu Merca, a decedat în 1999, la Costineşti.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.