Două handbaliste au ajuns la „U” Cluj

Echipa de handbal feminin a Universității Cluj a profitat de retragerea din campionat a formației CSM Cetate Devatrans din cauza problemelor financiare și a transferat-o pe Sonia Seraficeanu, o extremă dreaptă în vârstă de 19 ani, care s-a alăturat lotului condus de Florentin Pera.

O altă noutate la capitolul transferuri este revenirea după 3 ani la „U” a fostei portărițe Viorica Țăgean, cunoscută după porecla „Șuba”, ultima echipă la care a evoluat fiind Măgura Cisnadie.

„Sonia are un singur antrenament cu echipa, mă voi edifica în privința lotului pentru meciul cu Vâlcea după ultimul antrenament înaintea jocului. Este o jucătoare tânără, de perspectivă, însă a venit după o perioadă de inactivitate, după cum bine se știe, Deva s-a retras din campionat și nu a avut parte de pregătire. Este în urmă din punctul de vedere al pregătirii însă sunt convins că treptat se va încadra la cerințele echipei și va completa postul de extremă dreapta, acolo unde avem o singură jucătoare de mână stângă Boian Cristina care e în creștere, iar venirea lui Seraficeanu va completa acest post și va asigura un echilibru acolo”, a spus antrenorul Universițății, Florentin Pera, citat de u-cluj.ro.

O altă veste bună este convocarea extremei stânga a formației noastre, Antonia Cânța, la echipa națională de tineret. Handbalista universitară va participa în perioada 26 ianuarie – 4 februarie la un stagiu de pregătire cu meciuri de verificare la Izvorani.

Handbalistele vor primi vizita formației HCM Râmnicu Vâlcea miercuri, 18 ianuarie, de la ora 16:00, în Sala Sporturilor „Horia Demian”, în cadrul etapei a 14-a a returului de campionat.

După retragerea din etapa trecută a formației CSM Cetate Devatrans, Universitatea Cluj a urcat pe locul 7 în Liga Națională, cu 14 puncte, iar adversarele din Vâlcea sunt pe locul 6, cu 2 puncte în plus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.