Două petreceri ilegale din Gherla, oprite de polițiști. S-au întocmit dosare penale pentru organizatori

Două petreceri ilegale dintr-un local au fost sparte de polițiștii clujeni sâmbătă seara la Gherla, iar petrecăreții au fost amendați și organizatorii s-au ales cu dosare penale.

În intervalul orar 18:00–00:00, polițiștii din Gherla, alături de jandarmi din cadrul Grupării Mobile Cluj, au desfășurat o acțiune pentru reducerea la minim a efectelor generate de pandemia de Covid-19. Cu această ocazie au fost controlate șase unități de alimentație publică, în vederea verificării modului de respectare a prevederilor specifice, aplicabile în contextul epidemiologic actual.

În jurul orei 22:30, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în incinta unul local de alimentație publică din Gherla se află în desfășurare evenimente private. Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că acolo au loc două evenimente private, desfășurate în săli distincte, dotate cu aparatură de sonorizare specifică unor petreceri.

În interiorul locației au fost identificate și legitimate 19 persoane, fiind aplicate 17 sancțiuni contravenționale, de 8.500 de lei, în conformitate cu legea 55/2020 și o sancțiune la legea 61/1991R, de 500 de lei. Au fost identificați organizatorii celor două evenimente, fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Din 14 februarie, Gherla este în scenariul galben, cu o incidență de 2,41 cazuri la mia de locuitori.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul 06:00-23:00, cu respectarea obligațiilor stabilite ordin comun al miniștrilor sănătății și turismului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.