Duel de Champions League. CFR Cluj – FC Vaslui 3 – 0

CFR Cluj a câştigat primul derby al sezonului, dar nu oricum, ci la scor de neprezentare, 3-0 cu contracandidata la titlul de campioană, FC Vaslui. Golurile au fost reuşite de căpitanul Cadu din penalty (’17) şi o dublă marca Rafael Bastos (’69, ’83).

CFR câştigă „duelul de champions league” cu Vaslui, prin „dubla” lui Bastos şi golul lui Cadu (foto: gsp.ro)

Cu o echipă mult schimbată faţă de partida cu Liberec, Ioan Andone a venit cu câteva mutări interesante în registrul tactic, atât în compartimentul defensiv, cât şi în cel ofensiv. În centrul apărării, alături de Cadu, a fost preferat italianul Piccolo în locul lui Rada, iar Ivo Pinto şi Camora pe laterale. Maftei a fost ţinut pe bancă, iar Sougou şi Mureşan nu au fost trecuţi pe foaia de joc, fiind menajaţi pentru partida de la Liberec. La mijloc, Andone l-a utilizat pe Viorel Nicoară, lăsându-l pe bancă şi pe Ciprian Deac, intrat în minutul 68 în locul lui Nicoară.

Felgueiras a dat din nou siguranţă buturilor „feroviarilor clujeni”, păstrând intactă poarta campioanei şi făcând faţă cu brio asalturilor „plăieşilor” lui Şumudică.

Cadu, responsabilul cu loviturile de pedeapsă

Ca un adevărat căpitan, Ricardo Cadu este cel care îşi asumă răspunderea pentru penalty-urile pe care le primeşte echipa şi, cel puţin până acum, le-a transformat pe toate. La fel a făcut şi în partida cu Liberec, la fel a făcut şi cu Vaslui. Antal îl trânteşte în careu pe Camora, Tudor dictează punctul cu var, iar portughezul înscrie elegant în dreapta lui Coman (’17).

CFR intră în avantaj la vestiare, iar în repriza a doua Rafael Bastos reuşeşte „dubla”. În minutul 69, profită de o eroare a fundaşilor moldoveni şi îl învinge pe Coman, iar în minutul 83, nou intratul Deac trimite o centrare perfectă în careu, mingea opreşte în staţia Bastos, care o propulsează în poartă din 4 metri.

Mai mulţi spectatori ca în Ligă

Peste 10.000 de spectatori au luat cu asalt stadionul Dr. Constantin Rădulescu, mai mulţi decât în partida cu Slovan Liberec.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.