Fântâna arteziană din Piaţa Unirii, bucuria copiilor şi a părinţilor

Deşi municipiul Cluj-Napoca dispune la ora actuală de trei ştranduri moderne, mulţi părinţi preferă sa-şi aducă copiii la fântâna arteziană din Piaţa Unirii, acolo unde îi lasă să se bălăcească în voie. Aşa se face că, zilnic, pe la orele amiezii, Piaţa răsună de voioşia copiilor, stârnindu-i pe turiştii străini care admiră zona să-şi îndrepte obiectivele camerelor foto spre arteziană.

Temperaturile caniculare din ultimele zile îi fac pe clujenii rămaşi în oraş pe perioada verii să caute noi şi noi moduri prin care să scape de zăpuşeală. Unii preferă să se răcorească cu o îngheţată, cu o bautură rece servită pe una din terasele din oraş, o plimbare pe aleile Parcului Central sau o ieşire la ştrand.

O metodă numai bună ca micuţii să-şi consume energia

Mulţi părinţi au găsit o metodă mai benefică de a se răcori, una prin care şi copiii pot să-şi consume energia. Distracţie în fântâna arteziană din Piaţa Unirii, unde, pe lângă cei mici, din când în când, mai zăreşti şi câte un adult sau adolescent care se opreşte pentru câteva minute, se răcoreşte în apa din fântână şi pleacă mai departe. Mulţi dintre copiii prezenţi sunt de etnie romă, dar asta nu-i opreşte pe părinţi să-şi lase odraslele să zburde în voie prin apă, iar dacă unii îi lasă să-şi consume energia şi să se bălăcească în hainele de stradă, unii au venit cu ei gata echipaţi de ştrand, direct în costum de baie.

Nici aparatele foto ale turiştilor prezenţi în Piaţă nu ratează ocazia de a surprinde voioşia şi bucuria copiilor zglobi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.