După PFIZER, compania farmaceutică Moderna anunță al doilea vaccin COVID-19, cu o eficacitate de 95%

După asocierea americano-germană Pfizer/BioNTech, o a doua companie americană – Moderna – anunță o veste foarte bună. Reprezentanții producătorului farmaceutic au anunțat luni că vaccinul anti-Covid pe care îl dezvoltă a înregistrat o eficiență în proporție de 94,5%, potrivit analizelor timpurii, informează „New York Times”CNNBBC News și radioul public american NPR.

Compania Moderna a anunțat rezultatele studiului clinic pe 30.000 de voluntari, care arată o eficiență de 94,5% împotriva noului coronavirus.

Moderna este a doua companie care a raportat un succes în datele preliminare, oferind o doză mare de speranță în combaterea pandemiei.

În studiul Moderna, 95 de persoane au contractat coronavirusul. Cinci au fost vaccinate, iar 90 au primit vaccinuri placebo cu apă sărată. Rezultatele au fost analizate de un comitet independent de monitorizare a siguranței datelor, desemnat Institutul Național de Sănătate din SUA.

Moderna, cu sediul în Cambridge (statul Massachusetts), și-a dezvoltat vaccinul în colaborare cu cercetători de la Centrul de Cercetare a Vaccinurilor, care face parte din Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.