Medicul-erou de la Piatra Neamț, confirmat cu COVID-19, pentru a doua oară

Medicul Cătălin Denciu, eroul tragediei de la Piatra Neamț, a fost confirmat cu COVID-19, pentru a doua oară. În luna aprilie, acesta a mai fost infectat cu noul coronavirus.

„Cătălin Denciu a fost transportat la un spital din Belgia după ce a suferit arsuri grave în jumătatea inferiară a corpului. Înainte de plecare i s-a făcut testul în urma căruia a fost confirmat poziiv cu noul coronavirus”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru într-o intervenție la Digi24.

Medicul-erou a mai fost infectat cu COVID-19, după ce şi-a revenit prima dată devenind donator de plasmă.  

„Avem specialişti buni, cred că era puţin mai dificil, dar ne-am asigurat că există toate condiţiile şi ne-am asumat un transfer în Belgia”, a mai punctat Nelu Tătaru.

Ministerul Sănătății a anunțat că starea de sănătate a medicului Ioan Cătălin Denciu este în continuare una gravă. Medicul a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului. Acesta a fost transferat în cursul zilei de ieri la Spitalul Militar Regina Astrid –Bruxelles. 

În paralel, Consiliul Local Piatra Neamţ a decis acordarea titlului de „Cetăţean de onoare” medicului Ioan Cătălin Denciu.

Medicul rănit în incendiul de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ a fost transportat la Iași în noaptea incendiului, de unde a fost preluat cu un avion militar și dus la Bucureşti, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, înainte de transferat la la spitalul militar din Bruxelles.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.