Mesajul specialiștilor: Dacă deschidem Crăciunul vom avea al treilea val de coronavirus

Profesorul de microbiologie, Andrea Crisanti, a avertizat populația că în cazul în care se vor relaxa măsurile de restricție de Crăciun, va veni cel de-al treilea val de Covid-19.

După ce numărul infecțiilor a crescut simțitor, în ciuda măsurilor severe impuse de autoritățile sanitare, specialiștii se așteapta la un nou val de infecții cu virusul care a provocat peste un milion 332 de mii 338 de decese la nivel mondial.

„Dacă deschidem Crăciunul, vom avea al treilea val. Mai degrabă decât redeschiderea de Crăciun, cred că situația este atât de rea încât trebuie să recomand opusul: profitați de sărbătorile de la sfârșitul anului pentru a închide totul în acele două săptămâni și încercați să opriți infecția. Dar înțeleg că trebuie să ținem cont de nevoile economiei”, a declarat Crisanti în La Repubblica, îngrijorat cu privire la noile infecții care ar putea provoca „al treilea val” de coronavirus, transmite La Repubblica.

Medicul susține că tema „nu este modul în care sistemul rezistă, ci câte decese suntem dispuși să acceptăm”.

Blocarea va trebui încă făcută. Va fi inevitabil, numerele îl vor dicta. Cu acest nivel de infecții, numărul de teste făcute nu mai are sens. Avea sens să facem 400.000 pe zi pentru a bloca lanțul de distribuție. Până acum, valul virusului este scăpat de sub control”, a mai spus Crisanti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.