Nelu Tătaru a anunțat că alte 600.000 de doze de vaccin antigripal au fost trimise către medicii de familie

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat, luni seară, că încă 600.000 de doze de vaccin antigripal destinate pacienților din categoriile de risc au fost trimise către medicii de familie, iar restul până la aproape trei milioane vor ajunge până la începutul lunii viitoare.

Ministrul Sănătății a susținut, luni seară, pentru Realitatea Plus, că, în total, până la 2.970.000 de doze de vaccin antigripal vor ajunge la medicii de familie și în spitale, până la începutul lui decembrie.

„Chiar astăzi s-au mai dat 500.000 de doze, plus 100.000 de doze suplimentar către Direcțiile de Sănătate Publică, să le îndrume către medicii de familie iar, spre sfârşitul săptămânii – începutul săptămânii viitoare, va mai fi încă o tranşă de 500.000 de doze, rămânând ca spre sfârşitul lui noiembrie şi începutul lui decembrie să vină restul de doze până la 2.970.000 de doze pe care le-am achiziţionat pentru desfăşurarea vaccinării, prin medicii de familie şi în spitale”, a declarat Nelu Tătaru, luni seară, la Realitatea Plus.

Declarațiile vin în contextul în care vaccinul antigripal nu se mai găsește în farmacii. Săptămâna trecută, președintele Klaus Iohannis a anunțat că Guvernul a suplimentat comanda la 3,5 milioane de doze: „În fiecare lună vin noi tranșe de vaccin gripal în România. Vechiul guvern PSD comandase cam 1,5 milioane de doze, iar noul guvern liberal a suplimentat comanda la 3,5 milioane de doze. Aceste doze vor veni în tranțele negociate de guvern și e clar că în pandemie cererea e mai mare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.