Elevii se mai pot înscrie la concursul național de esee „Shakespeare School Essay Competition” până la sfârșitul lunii

Până pe 28 februarie elevii mai au timp să se înscrie la Shakespeare School Essay Competition, concursul național de creație în limba engleză cu tradiție în peisajul educațional românesc. Competiția premiază anul acesta ideile originale despre cum se poate păstra planeta „verde”. Asociația Shakespeare School pentru Educație, organizatorul concursului, îi răsplătește pe cei mai talentați participanți cu tabere de vară în Marea Britanie și multe alte premii surpriză.

Imagine Essay Competition

Provocarea ediției cu numărul 7 a concursulului Shakespeare School Essay Competition este: „Think green, speak green, act green! Participanții trebuie să scrie un eseu original în limba engleză prin care să își exprime propriile idei despre cum putem să păstrăm Planeta Pământ o planetă VERDE, pentru generațiile viitoare. Pentru inspirație și eseuri cât mai creative, cei interesați să participe pot descoperi o serie de sfaturi și tehnici de scriere pe blog-ul Shakespeare School.

Competiția este organizată pe două categorii de vârstă, 11-14 ani și 15-20 de ani. Înscrierea eseurilor în concurs se poate face simplu, gratuit, online, pe site-ul www.shakespeare-school.ro, până pe 28 februarie 2015. Vor intra în finală și vor fi premiate cele mai bune 30 de eseuri.

Cele mai creative idei, exprimate în limba lui Shakespeare, vor fi răsplătite cu două tabere în campusurile unor universităţi sau colegii britanice de top. Câștigătorii competiției își vor putea exersa engleza „la ea acasă” și vor lua parte la activități distractive alături de tineri din toate colțurile lumii.

Concursul este inclus în Calendarul Activităților Educative al Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Anul acesta competiția va fi susținută de Andrei Roșu, sportiv de anduranță, câștigător al Cupei Mondiale de Ultra Triatlon, a cărui perseverență va fi o inspirație pentru tineri. Andrei și-a asumat misiunea de a motiva participanții în depășirea propriilor limite în calitate de ambasador al competiției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.