Emanuel Ungureanu i-a făcut plângere lui Emil Boc pentru un presupus ajutor dat lui Mihai Lucan! Cum se apară primarul Clujului?

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, cel care a dezvăluit practicile medicului clujean Mihai Lucan, a declarat miercuri că a depus în urmă cu câteva luni o plângere împotriva primarului Emil Boc pentru un presupus ajutor dat medicului Mihai Lucan, scrie HotNews.ro.

Ungureanu a mai spus ca a dat astazi la DIICOT informatii despre modul in care Lucan era ajutat de actualul ministru Florian Bodog, de politicieni, procurori, judecatori, medici si oameni din SRI.

Am dus azi precizari foarte importante: el a fost ajutat in Cluj de Emil Boc. O sa vedeti o succesiune de hotarari de ale Consiliului Local Cluj care l-au ajutat pe Lucan. Boc a fost operat la clinica privata a lui Lucan. Credeti ca exista o chitanta in acest sens? Boc l-a numit pe Lucan consilier personal pe probleme de sanatate”, a declarat Ungureanu la iesirea de la DIICOT.

Deputatul USR a mai spus ca Lucan a fost ajutat si de actualul ministru al Sanatatii Florian Bodog pe cad acesta conducea spitalul judetean din Oradea. Ungureanu a spus ca Bodog ar fi nasul unei nepoate de-a lui Lucan.

Vorbesc la Cluj despre trafic de organe din 2003. Credeti ca vreun sef de serviciu din Cluj nu stiu ca veneau italieni sau azeri sa faca transplant?”, a spus Ungureanu, adaugand ca „descoperim o tara coordonata de retele de tip mafiot, care cuprind medici, procurori, judecatori, oameni din SRI, cu complicitatea altor doctori care stiu ca alti pacienti sunt directionati de la stat la privat, unde sunt jecmaniti de bani”.

„Fac apel la procurorul general: Romania e plina de lucani. Fac un apel sa mobilizeze parchetele judetene si sa vada cat de frecventa e aceasta practica a jafului banului public”, a mai spus Ungureanu.

„In Cluj exista alti doctori care fac acelasi lucruri ca Lucan, poate ca nu cu lacomia lui Lucan… E un jaf generalizat in sanatate pe linia directionarii pacientilor spre clinici private de acesti dumnezei ai medicinei”, a adaugat deputatul USR.

„Lucan lua mita si din aerul din institut: de la lifturile cumparate in institutie, bancomatul de cafea si mita venita prin societatea romana de boli genito-urinare”, a mai spus Ungureanu, care a spus ca exista „sute de persoane care au platit sume impresionante ca sa fie pe o lista paralela pentru transplantul de rinichi.

Emil Boc a reactionat miercuri la acuzatiile lansate de deputatul USR Emanuel Ungureanu, declarand pentru postul Digi24 ca nu a beneficiat de tratament preferential din partea medicului Mihai Lucan, iar contractul pentru clinica a fost aprobat inainte ca el sa fie primar al Clujului.

De asemenea, Boc spune ca nu a beneficiat de niciun fel de tratament preferential din partea medicului Lucan si ca a avut scurte interventii medicale care nu au necesitat internare, atat la clinica de stat, cat si la clinica privata. In conditiile in care respectivele proceduri medicale se puteau efectua in Cluj-Napoca, a considerat firesc sa nu plece in strainatate, mai spune Emil Boc.

VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.