Emil Boc, la Bruxelles: „Să investim mai mult în ceea ce ne face mai europeni: Tineret, Cultura și Coeziune”

Prezent la Bruxelles, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a avut o intervenție în ședința Plenara a Comitetului European al Regiunilor ce s-a desfasurat la Bruxelles, în care a susținut necesitatea ca prin viitorul buget al Uniunii Europene, in actualul context Brexit, „sa investim mai mult in ceea ce face mai europeni, in special in sustinerea tinerilor, in cultura si in politica de coeziune”.

„Avem cea mai proeuropeana generatie de tineri din istoria Uniunii Europene si in consecinta este obligatoriu sa alocam mai multi bani pentru proiecte precum Erasmus+ , Discover EU sau pentru politicile de creare de locuri de munca si de diminuare a somajului in randul tinerilor.

Europa a investi prea mult pana acum doar in ‘institutii’ si prea putin in ‘sufletul’ Uniunii Europene. Avem nevoie de o atentie sporita, inclusiv din punct de vedere financiar, acordata culturii si sectorului cultural. Prin cultura putem reconstrui Europa “de jos in sus” si putem consolida identitatea noastra europeana.

Prin politica de coeziune se asigura unitatea Uniunii Europene intrucat rezultatele ei se regasesc in fiecare loc din Uniunea Euroeana si se diminueaza decalajele de dezvoltare si de nivel de trai dintre diferitele tari ale Uniunii Europene. Prin politica de coeziune, niciun cetatean al Uniunii Europene nu va mai fi nevoit sa migreze doar pentru un loc de munca”, a sustinut edilul Clujului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.