Evaziune fiscală de 300.000 de lei, anchetata de polițiștii clujeni

Administratorul unei societăţi comerciale este cercetat de politistii clujeni pentru evaziune fiscală şi uz de fals. Acesta este suspectat că ar fi înregistrat cheltuieli fictive în contabilitatea firmei şi nu ar fi declarat vânzarea unui apartament, creând un prejudiciu de circa 300.000 lei.

evaziune fiscala

La data de 18 noiembrie a.c., în urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul Poliţiei municipiului Câmpia Turzii s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale penale față de un bărbat, de 40 de ani, pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi uz de fals.

În fapt, bărbatul, în calitate de administrator al unui agent economic din Câmpia Turzii, ar fi înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii, în decurs de doi ani, mai multe facturi fiscale fictive. Astfel, ar fi influenţat nivelul cheltuielilor societăţii cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat. Totodată, s-a stabilit că acesta ar fi omis să înregistreze în contabilitatea firmei venitul obţinut din vânzarea unui apartament din Cluj-Napoca.

Prejudiciul estimativ cauzat bugetului de stat de către bărbatul din Câmpia Turzii, prin intermediul societăţii comerciale care are ca obiect principal de activitate construcţii, este de aproximativ 290.000 de lei.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.