Evoluție curajoasă pentru „U” Prodvinalco Cluj în fața campioanei Timișoara Saracens

Echipa de rugby masculin „U” Prodvinalco a primit vizita sâmbătă, 27 august, de la ora 11:00, în Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu”, a campioanei României, Timișoara Saracens, în cadrul etapei a V-a a SuperLigii CEC Bank, partidă încheiată cu victoria oaspeților cu scorul de 11-51 (6-15).

U Prodvinalco - Timisoara Saracens 11-51 (27.08.2016) Foto by eClujeanul.ro

Rugbyiștii clujeni au evoluat curajos în fața formației de pe Bega căreia i-au lipsit șase jucători de bază. Prima încercare a fost reușită de Marian Gorcioaia de la Timișoara, în minutul 11, transformare ratată de Calafeteanu, iar „studenții” au replicat printr-o lovitură de pedeapsă transformată de Ovidiu Melniciuc. Defensiva clujenilor a fost surprinsă în minutul 23 de o acțiune rapidă a timișorenilor, finalizată la colț de Gabriel Conache, dar Valentin Calafeteneanu a ratat din nou transformarea. „U” Cluj a mai înscris o dată pe tabelă până la pauză prin Melniciuc dintr-o lovitură de pedeapsă, iar Randall Morrison a înscris un eseu pentru Timișoara, stabilind scorul pauzei la 6-15.

Primele zece minute din repriza a doua au adus alte două reușite în terenul de țintă advers pentu Timișoara Saracens, Randall Morrison și Dorin Lazăr trecându-și numele pe lista marcatorilor, astfel ca bănățenii își asiguraseră deja și bonusul ofensiv. Pe un contra-atac Universitatea Cluj a marcat încercarea de onoare, intercepția lui Moala Leimoni aducându-l în situația de a finaliza pe Taniela Halafihi.

Ultimul sfert de ora a consemnat alte trei reusite ale trupei de pe malurile Begai, Marius Simionescu după o acțiune începută în jumătatea de teren clujeana, respectiv alte două izbutite de Ikemanu Kefu, ultima în urma unei intercepții urmată de o cursă solitara, toate cele trei încercari fiind transformate de Gabriel Conache.

În cealaltă partidă a zilei, Steaua a învins-o pe Știința Baia Mare cu scorul de 29-24 și se menține în fruntea clasamentului din Superligă, cu 19 puncte. „U” Cluj rămâne cu cele 6 puncte și ocupă penultima poziție în clasament (6).

În următoarea etapă, Timișoara Saracens va evolua pe propriul teren in compania celor de la Dinamo Bucuresti iar Universiatea Cluj va avea o deplasare de foc pe terenul Științei Baia Mare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.