Examenul de titularizare: 1456 de candidaţi la Cluj se bat pe 161 de posturi!

Examenul de titularizare din acest an scoate 161 de locuri în înăţământ, iar numărul celor care se vor întrece pentru a ocupa unul dintre aceste locuri este de 1456 de învăţătoare, educatoare şi profesori.

În judeţul Cluj, cele mai multe posturi la examenul de titularizare care are loc joi sunt destinate învăţătoarelor şi educatoarelor. Pentru prima dată, desfăşurarea acestui examen va avea loc în centre organizate de fiecare şcoală în parte sau de mai multe unităţi de învăţământ.

„În acest an la examenul de titularizare s-au înscris 1.456 de persoane care candidează pe 161 locuri. Cele mai multe posturi titularizabile sunt pentru învăţători şi educatori din învăţământul primar. La Cluj sunt 42 de centre de examen, din care unele şcoli sunt organizate ca şi grupuri, iar altele individual. De exemplu, cei care aveau un singur loc s-au grupat”, a declarat Valentin Cuibus, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj.

Durată examenului este de patru ore, iar subiectele pentru fiecare specialitate vor veni de la MECTS. Cele mai multe posturi sunt pentru învăţătoare – 67, educatoare -13, pentru profesorii de educaţie fizică şi sport -5, limba şi literatura română -5, matematică -4. Lucrările vor fi duse pentru corectare în anumite centre din ţară în funcţie de profil.

ZIUA de CJ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.