EXCLUSIV. Doi programatori din Cluj-Napoca au dezvoltat prima aplicație mobilă pentru transportul în comun!

În anul de grație 2014, site-ul oficial al Companiei de Transport Public Cluj-Napoca, www.ratuc.ro, nu are o versiune decentă pentru telefoane mobile, în secolul vitezei, al internetului și al smartphone-urilor de ultimă generație, iar acest lucru creează adesea neplăceri multor clujeni care doresc să consulte programul autobuzelor sau să verifice o informație.

Dacă te afli într-o stație de autobuz și vrei să vezi orarul unei anumite linii, însă nu există linia respectivă la casa de bilete, sau vrei să îți cumperi un bilet, dar e trecut demult de ora închiderii și nici nu mai știi numărul la care trebuie să trimiți SMS pentru a-ți cumpăra un bilet. Ce faci în acest caz? Ei bine, doi programatori clujeni au rezolvat toate aceste probleme, dezvoltând prima aplicație mobilă destinată transportului în comun din municipiul Cluj-Napoca.

Noua aplicație „CTP Cluj-Napoca” conține toate informațiile despre transportul public: orarul tuturor autobuzelor, troleibuzelor și tramvaielor, atât în oraș cât și pentru zona metropolitană, informații despre curse, tarife, iar pe viitor o hartă cu toate automatele de ticketing din oraș.

De asemenea, prin intermediul aplicației poți să îți achiziționezi un bilet prin SMS, iar într-o versiune viitoare vei putea consulta orarul fiecărui ghișeu de bilete din oraș și vei avea posibilitatea de a vedea care e cel mai apropiat de locatia unde te afli în acel moment.

„Să spunem că ești în oraș, telefonul îți este cam descărcat și vrei să vezi rapid la ce oră vine autobuzul, fără să mai stai să cauți pe site-ul greoi al CTP și să descarci orarul. Ori pur și simplu nu există orarul liniei dorite la casa de bilete sau ești grăbit și ai uitat să îl verifici de acasă. Aplicația cred că e binevenită atât pentru clujeni, cât mai ales pentru studenți, dar și ușurează munca celor de la CTP”, a declarat Andrei, unul dintre dezvoltatorii aplicației.

„Am propus aplicația celor de la CTP, am primit feedback pozitiv, însă lucrurile decurg mai anevoios în companiile mari. Ei momentan se axează pe serviciul de Ticketing care v-a fi disponibil in curand”, mai spune tânărul programator.

Vă prezentăm în exclusivitatate câteva capturi ale aplicației.

    ctp app cluj3 ctp app cluj5ctp app cluj4

ctp app cluj2ctp app cluj6 ctp app cluj7

Aplicatia este disponibila momentan într-o varianta beta doar pentru telefoanele cu sistem de operare Windows Phone, dar la sfârșitul lunii noiembrie aceasta va fi disponibilă și pe iOS si Android.

Ea poate fi descarcată de AICI sau la o simplă căutare după „CTP Cluj-Napoca” in magazinul virtual al Windows Phone.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.