EXCLUSIV. Regim dictatorial la Janis! Patronul Adrian Munteanu îşi jigneşte în ultimul hal angajaţii

Neplătiţi de două luni şi sătui de felul cum sunt trataţi zilnic, un colectiv de angajaţi ai Grupului Janis ne-au furnizat, sub protecţia anonimatului, mai multe dovezi despre felul cum îi jigneşte patronul Adrian Munteanu şi îi ţine într-un regim de teroare. 

„Vă scriu aceste rânduri reprezentând colectivul de angajaţi care lucrează la Janis Grup – un grup care curprinde 58 de firme care fentează autorităţile şi nu plătesc impozite şi taxe către stat jonglând cu legea după bunul lor plac – în această privinţă nu deţin dovezi însă lucrând acolo afli multe lucruri, faptul că nu deţin aviz de funcţionare pentru că au nevoie de acordul tuturor vecinilor, dar fiindcă procesul se judecă în continuare ei îşi desfăşoară activitatea nestingheriţi, fără ca Sanepidul sau Protecţia Consumatorului să vină în control măcar o dată în cei 4 ani în care lucrez eu acolo, iar cei de la ITM nici măcar nu se obosesc să verifice plângerile”, ne scrie un angajat care a decis să-şi păstreze anonimatul.

Angajaţii îl acuză pe Adrian Munteanu de faptul că nu respectă prevederile din contractul colectiv de muncă, adică dreptul la salarizare pentru munca depusă, dreptul la egalitate de şanse şi de tratament, precum şi plata orelor suplimentare şi a sporului de noapte.

„Nici eu şi nici colegii mei nu ne-am mai primit salariile de vreo două luni şi trăim cu frica că am putea fi daţi afară oricând, fără a primi măcar un ban, după cum au păţit mulţi dintre colegii noştri, care chiar dacă au făcut plângeri la ITM nu sau concretizat şi au rămas fără plata salariilor restante pe 2 luni pentru că au fost concediaţi pe motive banale, cum ar fi faptul că patronului Adrian Munteanu i-au turnat mai mult vin în pahar sau nu erau scrumiere pe toate mesele, sau erau lumânări stinse în sală”, mai precizează angajatul Janis.

adrian munteanu janis

Jigniri în ultimul hal marca Adrian Munteanu, angajaţii se plâng că sunt făcuţi în toate felurile, de la oligofreni, măgari, boi şi până la dobitoci siniştri.

Domnul Adrian Munteanu care se promovează ca fiind un clasic şi un om de cultură, nu are nici cel mai mic gram de respect faţă de angajaţii săi, majoritatea discuţiilor pe care acesta le are cu noi se rezumă la jigniri aduse nouă pentru motive banale cum ar fi că muzica merge prea încet, nu sunt pornite climele, nu sunt suficiente meniuri, chestii care nu ţin neapărat de datoria noastră. Suntem făcuţi în toate felurile şi citez: ‘handicapaţi’, ‘oligofreni’, ‘dobitoc sinistru’, ‘boi’, ‘măgari’, ‘**tu-vă în aripă’, plus multe altele”, a încheiat angajatul care se semnează O.G.

Redăm mai jos capturile mesajelor primite de la angajaţi.

janis jigniri facebook

janis jigniri facebook2

janis jigniri facebook3

janis jigniri facebook5

janis fb

janis jigniri facebook7

janis jigniri facebook8

Patronul Janis a fost înregistrat cu camera ascunsă în timp ce îl lua la rost pe un angajat, iar pe filmare se poate auzi clar la un moment dat cum îl face dobitoc pe acesta.

Grupul Janis deţine nu mai puţin de şase localuri în centrul oraşului, Janis Stuf, Janis Club, Berăria Ursus, clubul My Way, Casa Jazz şi Biblioteca Centrală Janis.

Aşteptăm dreptul la replică al conducerii Janis Group pe adresa de email [email protected] şi îl vom publica de îndată ce îl vom primi.

UPDATE: Dreptul la replica furnizat pe email de patronul Adrian Munteanu. Îl redăm integral:

Sunt de-a dreptul flatat ca un segment al presei locale este atat de preocupat de subiectul „Janis” si indeosebi de persoana subsemnatului, si ii multumesc pentru publicitatea pe care ne-o face. Chiar si cea negativa e binevenita, e tot reclama, mai ales atunci cand cea pozitiva (platita) lipseste.

Subliniez, e vorba de articole scrise in urma unor „sesizari”. Saptamana Mare, a Patimilor, a inceput cu un articol caraghios, apreciat just de marea majoritate a comentatorilor, din care reiese limpede, in esenta, ca eu, ca un nebun ce sunt, imi pun non-stop la dispozitie numarul personal tuturor clientilor care au de reclamat ceva, le si raspund, cat pot de concis, si nu formal, inclusiv duminica seara, deci IMI PASA mult de serviciile noastre, de clienti si, in general, de tot ce se intampla in localuri.

Nu s-a terminat bine Vinerea Mare si atacurile continua cu o abjectie, la fel de caraghioasa, dar si cvasi-mincinoasa. De data aceasta il avem ca reclamagiu pe celebrul personaj „angajatul anonim”, autointitulat „grup”, care reproduce niste pasaje de pe facebook si o inregistrare dubioasa si vaga, „cu camera ascunsa”, in care cineva, se presupune ca eu, rosteste la un moment dat infamul cuvant „dobitoc”.
Grupul Janis are peste 100 de angajati, toti cu forme legale, lucru certificat de NENUMARATELE CONTROALE de la ITM si alte organe, care se desfasoara mai mult decat periodic si care au descoperit si neregularitati, aplicand amenzi, dar nu pe chestiuni ” de fond” (munca la negru etc). Am avut multe controale de la Sanepid si de la OPC, chiar la inceputul acestei saptamni, concluziile fiind, in principal, pozitive, neidentificandu-se importante abateri.

Desi nu trebuie sa justific astfel de chestiuni in public, eschivarea ar induce senzatia ca e ceva adevarat. „Adevarul” pe care il sustin reclamagii este atat de trunchiat si de distorsionat, incat sfarseste prin a fi o minciuna ticaloasa.

E adevarat ca exista o intarziere a platii salariilor, din motive obiective, luna aceasta platindu-se salarii din februarie, in loc de martie. Dar platile se fac regulat. Nu mai demult de joi toti angajatii primind bani, in mod firesc. Imi doresc din tot sufletul ca in toate firmele din tara acesta sa se plateasca salariile cu mare precizie, iar noi sa fim, la capitolul acesta, oaia neagra a economiei.
Adaug amanunte relevante pentru tabloul real si complet: la noi fiecare salariat beneficiaza de o MASA GRATUITA zilnic, un meniu complet, din mancarea cea buna din care mananca si clientii si noi, de posibilitate de a cumpara pe credit orice alta mancare sau produse de bar ( inclusiv tigari!), de plata cu prioritate a unor avansuri de fiecare data cand cineva are o problema personala, si, esential, de un program de lucru legal, omenesc, aceasta insemnand nedapasirea numarului de ore de munca legal pe luna, de cel putin doua zile libere pe saptamana, de ture de max 10-12 ore/zi. De asemenea, salariul se calculeaza la ora, si nu la luna sau zi, si este salariul corect, al pietei. Alt detaliu: „tipsul” revine in totalitate, zilnic, angajatilor. Cei care au idee macar cum e in alte parti pot face diferenta enorma intre felul in care sunt tratati angajatii nostri si practica curenta in domeniu, unde turele de 14-16-18 ore pe zi (250 sau peste, pe luna) sunt la ordinea zilei, salariile sunt -in mod inselator si nelegal- negociate pe luna si nu pe ora lucrata (ceea ce duce automat la abuzuri in privinta numarului total de ore), de multe ori ciubucul este luat (e adevarat!) salariatilor, total sau partial, si, in general, nici vorba de mese gratuite sau de alte facilitati, ca cele enumerate, reale si verificabile.

Toate acestea sunt lucruri firesti, iar noi cerem in schimb doar ca personalul sa-si faca treba conform regulile generale ale domeniului si celor specifice localurilor noastre. Lucrul acesta se intampla, in general, cei mai multi dntre angajati avand o atitudine corecta, si avem multi salariati care lucreaza de ani de zile la noi (chiar si de 5-6), lucru mai rar, tinand cont de lipsa de stabilitate a fortei de munca in bransa aceasta, dar exista, intotdeauana, o minoritate semnificativa de lenesi, de hoti, de persoane carara nu le place nici munca, nici disciplina, si care-si bat efectiv joc de clienti si de toata munca noastra!

Cu acestia in urma eu sunt intr-un permanent razboi, si am dat afara zeci/sute (in 7 ani) de astfel de nemernici care au fost prinsi vanzand fara bon, inseland la masuratoare sau la rest, sau batjocorindu-si clientii in fel si chip! Toleranta mea este zero fata de aceste scursuri umane, iar limbajul meu colorat, bine-cunoscut, este doar un paliativ. Adesea, pentru a nu concedia pe loc un astfel de specimen, prefer sa ma descarc nervos, fara insa a depasi niciodata o limita. E gresit, stiu, imi pare rau, nu sunt perfect, iar nervii mei nu sunt de otel. In capitalismul real esti prima oara concediat, rapid, nu se oboseste nimeni sa-ti mai dea o sansa, sau sa te ierte cu o banala injuratura.

De asemenea, niciodata nu am concediat pe cineva (doar) pentru motivele aratate in „plangere”, este stupid, ilogic sa si crezi asa ceva! Asa sa-mi ajute Dumnezeu!

Asa cum se poate vedea si din pasajele redate, de pe facebook, publice, e vorba de REGULI, dincolo de nota exotica, poate, a exprimarii. Reguli mai mult sau mai putin importante, luate in parte, dar care fiecare are importanta ei, si toate duc la realizarea unei bune servirii a clientului, scopul si menirea noastra.

Acest lucru nu se intampla de fiecare data exclusiv din cauza acelei categorii inguste de nesimtiti de angajati care nu vor, efectiv, sa inteleaga care e rostul lor si ne aduc, tuturor (clienti, patronat, ceilalti angajati) mari prejudicii. Asa cum nimeni nu-i obliga sa vina, sa stea sau sa „suporte” nimic, nici pe noi nu ne obliga nimeni sa le suportam netrebnicia!

Aceia dintre dumneavoastra care au avut angajati, mai ales tineri din ziua de azi, ma vor intelege, chiar daca nu ma vor aproba. Restul, care habar n-au ce inseamna sa dai de lucru la peste 100 de oameni, si sa-i si educi, sau nu vor sa stie, orbiti de ura lor viscerala fata de intreprinzatori sau fata de Janis si de subsemnatul (unii au motive reale, din punctul lor de vedere, sutele de concediati si tot anturajul lor, concurenta etc), nu vor intelege sau vor mima indignati acest lucru.

Tuturor, un gand bun si Sarbatori fericite! Dumnezeu sa va ajute!

Adrian Munteanu, pentru grupul Janis.

foto © ziuadecj.ro

8 thoughts on “EXCLUSIV. Regim dictatorial la Janis! Patronul Adrian Munteanu îşi jigneşte în ultimul hal angajaţii

 1. Notă: dată fiind ora și ziua, nu reproșez lipsa de promptitudine a redactiei in publicarea dreptului la replica fata de aceasta adevarata „bomba de presa” (nocturna), desi eu totusi cred ca pozitia noastra trebuia ceruta inainte…Sper ca postarea acestui comentariu „provizoriu” nu va determina redactia sa nu publice dreptul la replica trimis…

  Sunt de-a dreptul flatat ca un segment al presei locale este atat de preocupat de subiectul „Janis” si indeosebi de persoana subsemnatului, si ii multumesc pentru publicitatea pe care ne-o face. Chiar si cea negativa e binevenita, e tot reclama, mai ales atunci cand cea pozitiva (platita) lipseste…
  Subliniez, e vorba de articole scrise in urma unor „sesizari”. Saptamana Mare, a Patimilor, a inceput cu un articol caraghios, apreciat just de marea majoritate a comentatorilor, din care reiese limpede, in esenta, ca eu, ca un nebun ce sunt, imi pun non-stop la dispozitie numarul personal tuturor clientilor care au de reclamat ceva, le si raspund, cat pot de concis, si nu formal, inclusiv duminica seara, deci IMI PASA mult de serviciile noastre, de clienti si, in general, de tot ce se intampla in localuri.
  Nu s-a terminat bine Vinerea Mare si atacurile continua cu o abjectie, la fel de caraghioasa, dar si cvasi-mincinoasa. De data aceasta il avem ca reclamagiu pe celebrul personaj „angajatul anonim”, autointitulat „grup”, care reproduce niste pasaje „captate” de pe facebook si o inregistrare dubioasa si vaga, „cu camera ascunsa” (sic!), in care cineva -se presupune ca eu- rosteste la un moment dat infamul cuvant „dobitoc”.
  Grupul Janis are peste 100 de angajati, toti cu forme legale, lucru certificat de NENUMARATELE CONTROALE de la ITM si alte organe, care se desfasoara mai mult decat periodic si care au descoperit si neregularitati, aplicand amenzi, dar nu pe chestiuni ” de fond” (munca la negru etc). Am avut multe controale de la Sanepid si de la OPC, chiar la inceputul acestei saptamni, concluziile fiind, in principal, pozitive, neidentificandu-se importante abateri.
  Desi nu trebuie sa justific astfel de chestiuni in public, eschivarea ar induce senzatia ca e ceva adevarat. „Adevarul” pe care il sustin reclamagii este atat de trunchiat si de distorsionat, incat sfarseste prin a fi o minciuna ticaloasa.
  E adevarat ca exista o intarziere a platii salariilor, din motive obiective, luna aceasta platindu-se salarii din februarie, in loc de martie. Dar platile se fac regulat. Nu mai demult de joi toti angajatii primind bani, in mod firesc. Imi doresc din tot sufletul ca in toate firmele din tara acesta sa se plateasca salariile cu mare precizie, iar noi sa fim, la capitolul acesta, oaia neagra a economiei.
  Adaug amanunte relevante pentru tabloul real si complet: la noi fiecare salariat beneficiaza de o MASA GRATUITA zilnic, un meniu complet, din mancarea cea buna din care mananca si clientii si noi, de posibilitate de a cumpara pe credit orice alta mancare sau produse de bar ( inclusiv tigari!), de plata cu prioritate a unor avansuri de fiecare data cand cineva are o problema personala, si, esential, de un program de lucru legal, omenesc, aceasta insemnand nedapasirea numarului de ore de munca legal pe luna, de cel putin doua zile libere pe saptamana, de ture de max 10-12 ore/zi. De asemenea, salariul se calculeaza la ora, si nu la luna sau zi, si este salariul corect, al pietei. Alt detaliu: „tipsul” revine in totalitate, zilnic, angajatilor. Cei care au idee macar cum e in alte parti pot face diferenta enorma intre felul in care sunt tratati angajatii nostri si practica curenta in domeniu, unde turele de 14-16-18 ore pe zi (250 sau peste, pe luna) sunt la ordinea zilei, salariile sunt -in mod inselator si nelegal- negociate pe luna si nu pe ora lucrata (ceea ce duce automat la abuzuri in privinta numarului total de ore), de multe ori ciubucul este luat (e adevarat!) salariatilor, total sau partial, si, in general, nici vorba de mese gratuite sau de alte facilitati, ca cele enumerate, reale si verificabile.
  Toate acestea sunt lucruri firesti, iar noi cerem in schimb doar ca personalul sa-si faca treba conform regulile generale ale domeniului si celor specifice localurilor noastre. Lucrul acesta se intampla, in general, cei mai multi dntre angajati avand o atitudine corecta, si avem multi salariati care lucreaza de ani de zile la noi (chiar si de 5-6), lucru mai rar, tinand cont de lipsa de stabilitate a fortei de munca in bransa aceasta, dar exista, intotdeauana, o minoritate semnificativa de lenesi, de hoti, de persoane carara nu le place nici munca, nici disciplina, si care-si bat efectiv joc de clienti si de toata munca noastra!
  Cu acestia in urma eu sunt intr-un permanent razboi, si am dat afara zeci/sute (in 7 ani) de astfel de nemernici care au fost prinsi vanzand fara bon, inseland la masuratoare sau la rest, sau batjocorindu-si clientii in fel si chip! Toleranta mea este zero fata de aceste scursuri umane, iar limbajul meu colorat, bine-cunoscut, este doar un paliativ. Adesea, pentru a nu concedia pe loc un astfel de specimen, prefer sa ma descarc nervos, fara insa a depasi niciodata o limita. E gresit, stiu, imi pare rau, nu sunt perfect, iar nervii mei nu sunt de otel. In capitalismul real esti prima oara concediat, rapid, nu se oboseste nimeni sa-ti mai dea o sansa, sau sa te ierte cu o banala injuratura.
  De asemenea, niciodata nu am concediat pe cineva (doar) pentru motivele aratate in „plangere”, este stupid, ilogic sa si crezi asa ceva! Asa sa-mi ajute Dumnezeu!
  Asa cum se poate vedea si din pasajele redate, de pe facebook, publice, e vorba de REGULI, dincolo de nota exotica, poate, a exprimarii. Reguli mai mult sau mai putin importante, luate in parte, dar care fiecare are importanta ei, si toate duc la realizarea unei bune servirii a clientului, scopul si menirea noastra.
  Acest lucru nu se intampla de fiecare data exclusiv din cauza acelei categorii inguste de nesimtiti de angajati care nu vor, efectiv, sa inteleaga care e rostul lor si ne aduc, tuturor (clienti, patronat, ceilalti angajati) mari prejudicii. Asa cum nimeni nu-i obliga sa vina, sa stea sau sa „suporte” nimic, nici pe noi nu ne obliga nimeni sa le suportam netrebnicia!
  Aceia dintre dumneavoastra care au avut angajati, mai ales tineri din ziua de azi, ma vor intelege, chiar daca nu ma vor aproba. Restul, care habar n-au ce inseamna sa dai de lucru la peste 100 de oameni, si sa-i si educi, sau nu vor sa stie, orbiti de ura lor viscerala fata de intreprinzatori sau fata de Janis si de subsemnatul (unii au motive reale, din punctul lor de vedere, sutele de concediati si tot anturajul lor, concurenta etc), nu vor intelege sau vor mima indignati acest lucru.
  Tuturor, un gand bun si Sarbatori fericite! Dumnezeu sa va ajute!
  Adrian Munteanu, pentru grupul Janis.

 2. Nu inteleg cum omul asta, Adi Munteanu, poate pe de-o parte sa intre in pielea omului de cultura, a intelectualului rafinat, atent, stilat (dovada limbajul relativ ok din postarile sale), iar pe de alta parte sa fie un mahalagiu si jumatate. Material didactic pentru studentii de la psihologie, nu alta!

 3. Mi se pare foarte ciudata si duala reactia publicului pe tema asta. Pe de o parte, cand mergem la mare in tara, toata lumea se plange de calitatea serviciilor si servirea deplorabila. Pe de alta parte cand vedem/auzim de „netrbnici” le luam apararea ca, deh, sunt exploatati.

  Mi se pare f. ciudat.

  Nu aprob injuriile dl-ui Muntean, dar nu aprob nici chelnerii sictiriti, jegosi si nesimtiti.

 4. Adriane , mananci cacat cu gura plina , hai sa ti spun eu cum faceti : Angajati pustime , pentru ca asta sunteti in stare sa manipulati, promiteti salariu de 8-9 milioane si tipsul primit dupa fiecare tura in parte .Partea proasta e ca salariul nu l dati niciodata si va bagati si peste tips la modul ca atunci cand ies copii lipsa pe stoc le opriti si ultimul strop de sange. Pe deasupra voi credeti ca ei sunt prosti , pai ma boule voi le opriti banii de doo’ ori , o data salariul pe care niciodata nu l dati si a doua oara cand pleaca copii dupa fiecare noapte muncita fara tips . Contractele de munca le faceti pe 2 ore iar exemplarul 2 care trebuie sa mearga la copil ,,,il opriti tot voi ca sa puteti spune diferite tertipuri in cazul unui control.Ii munciti ca pe dracu la descarcatul marfii, aici ma refer la acele butoaie de bere de cate 25-40L, ati auzit de protectia muncii ? deci mai du te dracu cu , te citez : ,, Asa sa mi ajute Dumnezeu”. Mai mult decat atat , cand dati angajati afara sunteti atat de prosti sau faceti pe prostii ca nu dati oamenilor adeverinte de vechime , firata i dracu cu bodegile voastre cu tot , unde va vindeti drogurile si spalati banii pe care i dati controalelor .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.