Ediția a 5-a a Taberei de Inovare Cluj Innovation Camp a început la Cluj-Napoca, organizată de Transilvania IT, la care au luat parte experți din 11 țări, specialiști din centre de cercetare și inovare, mediul de business, ONG-uri, DIH-uri (Digital Innovation Hubs), universități, administrație publică.
Astfel, timp de 3 zile, aceștia vor lucra împreună, în baza unei metodologii care să stimuleze procesul, folosindu-și expertiza și experiența pentru a aborda provocări actuale din viața comunității noastre.
Primarul Emil Boc a participat la deschiderea Cluj Innovation Camp.
„Am subliniat, în cadrul evenimentului de deschidere, importanța ecosistemului local de inovare pentru dezvoltarea orașului, în special pentru abordarea provocărilor majore ale prezentului și viitorului – precum mobilitate, locuire, dezvoltarea A.I. sau atingerea obiectivului Uniunii Europene de a deveni un continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050. Astfel de provocări le putem aborda doar împreună.
EU Missions Label câștigat de Municipiul Cluj-Napoca este cel mai recent exemplu de rezultat al eforturilor actorilor din ecosistemele clujene care se bucură de recunoaștere internațională. În aceeași direcție, eforturile actuale la nivel de ecosistem dau consistență parcursului nostru înspre a deveni una dintre cele 100 „Văi Europene ale Inovării” (European Regional Innovation Valleys).
Primăria va continua să sprijine dezvoltarea ecosistemelor de inovare pentru a asigura o tranziție verde și digitală care să susțină creșterea calității vieții și care să urmeze principiul „Nimeni să nu fie lăsat în urmă”. De asemenea, am reiterat deschiderea pentru ca orașul nostru să devină un „living lab” – dorim ca aici soluțiile inovatoare să fie testate și dezvoltate, astfel încât să poată fi multiplicate și să reușim trecerea de la „fabricat in Cluj-Napoca” la „inventat în Cluj-Napoca””, a declarat edilul Clujului.