Facebook a cumparat un start-up clujean cu aproape 500 de milioane de dolari

Cea mai mare retea de socializare din lume, Facebook, a achizitionat pentru o sumă cuprinsă între 400 şi 500 de milioane de dolari compania Liverail – un start-up specializat în livrarea reclamelor video online care are o echipă de câţiva zeci de programatori la Cluj, potrivit zf.ro.

facebook liverail

Doi dintre fondatorii Liverail sunt Andrei Dunca şi Sergiu Biriş, românii care au lansat platforma video locală Trilulilu.

Dunca se afla în continuare în echipa de management a Liverail, unde ocupă poziţia de director tehnic. Cel de-al treilea fondator al companiei, care este şi CEO, este Mark Trefgarne.

Liverail are o echipă de 170 de oameni, care ar fi obţinut anul trecut venituri brute de 60 de milioane de dolari şi venituri nete de 22 de milioane de dolari, conform site-ului de specializare Techcrunh, care citează mai multe surse de pe piaţă.

Achiziţia Liverail va ajuta Facebook să obţină o cotă şi mai mare din piaţa de publicitate online.

Liverail are o echipă de dezvoltare în România, la Cluj, formată din aproximativ 50 de oameni, şi are chiar şi în acest moment anunţuri de angajare active pentru programatori. Anul trecut firma Liverail Romania SRL a avut un număr mediu de 48 de oameni şi afaceri de aproximativ 1,5 mil. euro, conform datelor de la Finanţe.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.