„Facem totul pentru ‘U’ Cluj”, o nouă campanie a suporterilor „Şepcilor Roşii”

Supoerteri "U" ClujSuporterii Universităţii Cluj şi Asociaţia Şepcilor Roşii 1919 au demarat o nouă campanie de sensibilizare a autorităţilor locale pentru a se implica în salvarea clubului.

Redăm mai jos integral comunicatul prin care aceştia solicită, încă o dată, implicarea Primăriei Municipiului Cluj-Napoca şi a Consiliului Local.

În ultimele luni, suporterii clubului de fotbal “Universitatea” Cluj au făcut mai multe apeluri publice către autoritățile locale în care solicitau un lucru cât se poate de normal: implicarea acestora în rezolvarea situației dramatice în care a fost adus clubul. În tot acest răstimp, Consiliul Local nu a întreprins nicio acțiune în beneficiul clubului de fotbal, fapt total nefiresc, având în vedere calitatea sa de acționar al clubului, poziție din care dispunea de multe pârghii de intervenție. Pasivitatea Primăriei Municipiului Cluj-Napoca și a Consiliului Local lasă loc de foarte multe interpretări, una dintre ele fiind aceea că se dorește dispariția acestui simbol unic al Ardealului și al României. Este evident faptul că autoritățile locale poartă o mare vină în această dramă. Domnule primar, doamnelor și domnilor consilieri locali, ați asistat impasibili la scrierea unei pagini extrem de triste din istoria acestui oraș, ați privit cu indiferență distrugerea unui simbol național! Viitorul vă va judeca!

În aceste condiții, nu suntem surprinși că unii dintre foștii jucători ai ”Universității”, pentru care acest club de legendă a reprezentat o adevărată rampă de lansare în viață, au ajuns ca, inclusiv prin acțiuni în instanță, să aducă prejudicii grave situației și așa fragile în care se află clubul în acest moment. Toți cei care au călcat în picioare culorile “Universității” Cluj vor fi, cu siguranță, șterși definitiv din memoria suporterilor!

Singurii care și-au facut datoria au fost, fără îndoială, miile de suporteri care au fost întotdeauna alături de club indiferent de greutățile întâmpinate. Acolo vor rămâne pentru eternitate, fluturând cu mândrie steagul alb-negru! Când iubești “Universitatea”, suferința sau bucuria nu se pot descrie în cuvinte.

Felicităm pe această cale echipa și staff-ul tehnic pentru extraordinara dăruire de care au dat dovadă. În condițiile în care mulți alții ar fi abandonat, voi ați arătat valori morale rar întâlnite, ați luptat până la capăt și ați învins! Ne-ați produs multe bucurii, ne-ați castigat inimile pentru totdeauna! Ați înteles ce înseamnă spiritul lui “U” Cluj! Mai aveți două meciuri, arătați de ce sunteți în stare! Suntem mândri de voi!

Sperăm ca decizia de miercuri a Tribunalului Comercial să nu lovească in zecile de mii de inimi care bat pentru ”U”. O decizie nefavorabilă ar conduce la condamnarea unui simbol național care a supraviețuit atâtor vitregii ale vremii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.