Falub: „Această victorie ne permite să ne gândim la salvare”

Universitatea Cluj a obținut prima victorie din 2015, sâmbătă seara, scor 1-0 cu Rapidul, pe Cluj Arena iar antrenorul Adrian Falub a făcut o radiografie a partidei la conferința de presă de după meci. Acesta a declarat că băieții au obținut o victorie chinuită, pentru care au suferit, o victorie care le permite să viseze la mult-așteptata salvare de la retrogradare.

adrian falub

„Pentru noi era o victorie necesară, dar nu e suficientă pentru salvare. Acest succes ne permite să ne gândim că ne putem salva de la retrogradare. Dacă nu câștigam astăzi, distanța era mult prea mare față de celelalte echipe. Cred că am obținut o victorie chinuită, am suferit pentru ea, ne așteptam la lucrul acesta pentru că veneam după meciul cu CFR. Sunt 3 puncte foarte mari pentru noi și luptăm în continuare pentru salvare. Prima repriză Rapidul ne-a pus probleme printr-un joc de posesie pe care am reușit să îl blocăm foarte bine. În repriza a doua, după intrarea lui Viveiros, am schimbat sistemul și am atacat mai mult pe benzi. Jocul a fost echilibrat, chiar dacă și Rapidul și-a creat câteva ocazii, dar cred că meritam victoria. Castillion a făcut un joc foarte bun astăzi, venea după o perioadă în care a fost bolnav și sper ca acest lucru să îi dea încredere pentru meciurile care urmează.

La programul pe care îl avem, miercuri cu CFR, astăzi cu Rapidul, marți la Craiova și vineri cu CFR, cred că e puțin cam mult pentru nivelul la care suntem astăzi. Sper să avem prospețime și să vedem cum suntem din punct de vedere medical și fizic pentru a alinia cea mai bună formulă la Craiova.

Îi mulțumesc domnului Walter că a venit miercuri la meci, a făcut un sacrifiu important și cred că în afară de investitia pe care a făcut-o, el și ține la această echipă.

Jucăm două meciuri, la Craiova și cu CFR acasă, iar după aceea avem o pauză de 11 zile în care sperăm ca atunci să  mai jonglăm cu jucătorii și să-i aducem la un nivel mai bun.

Nu m-a surprins rezultatul CFR-ului de astăzi. Eu am spus tot timpul că ei au jucători de calitate, doi atacanți cum nu are nimeni în România, sunt o echipă bună, de primele 5-6 în România. Eu am respectat CFR-ul, îi respect în continuare și am spus ca nu o să mă surprindă niciodată rezultatele lor.

Ar fi extraordinar dacă am reusi să facem puncte din următoarele două meciuri”, a declarat antrenorul Universității Cluj, Adrian Falub.

—————————————————–

„Când cobori o poziție în clasament e un pas înapoi. Din păcate e al doilea rezultat negativ din deplasare, avem ocazii, avem situații, dar din păcate nu reușim să dăm gol. Nu e o problemă că jucăm din 3 în 3 zile, problema e valoarea lotului în sine. La ‘U” Cluj a fost un moment important miercuri, moment care l-au speculat astăzi. Este al doilea joc în deplasare când nu dăm gol, chiar dacă avem situații. Am făcut greșeli copilărești la meciul cu Astra, am făcut și astăzi. Era important să dăm gol. Măcar dacă s-ar fi terminat egal pentru că la rezultatele directe eram deasupra Universității, dar asta e, mergem înainte.

Ar trebui să fim mai maturi, mai ales că avem jucători cu experiență. Prea repede cădem după ce primim gol. Mai sunt 10 meciuri, 30 de puncte în joc, va trebui să ne adunăm repede. Avem o galerie numeroasă, suntem o echipă, dar din păcate și noi și ei suferim, dar sper că la final să ne bucurăm împreună”, a declarat și antrneorul Rapidului, Cristian Pustai.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.