Fără headlineri, experiența „Electric” a atras puțini „festivalieri”. #EC_Special, interes scăzut din partea publicului în prima zi la Bonțida, dar distracția a fost la înălțime până în zori – FOTO

Porțile domeniului castelului Banffy din Bonțida s-au deschis pentru public vineri, 6 august, cu ocazia ediției EC_Special by Electric Castle, care se va desfășura în acest an timp de 10 zile, în perioada 6-15 august, în mai multe locații din Bonțida și Cluj-Napoca, dar cu mult mai puțini participanți.

Primele trei zile se desfășoară în locul tradițional din comuna de la marginea Clujului, iar absența unui line-up solid de artiști cunoscuți, fără scena principală, nu i-au făcut pe „festivalieri” să se înghesuie la Bonțida ca în anii de dinainte de pandemie, lucru care se poate vedea și în pozele de mai jos.

Organizatorii au estimat un număr de 10.000 de participanți pe zi la Bonțida, însă numărul acesta a fost departe de a fi atins în prima zi.

Desfășurarea de forțe organizatorică a evenimentului este una impresionantă, 230.000 de metri pătrați de festival, un camping generos, peste 80 de artiști, aproximativ 400 de evenimente în Bonțida și Cluj-Napoca.

Drumul spre castel nu a mai fost atât de aglomerat ca în alți ani.

Tradiționalele cozi de la check-in au lipsit, iar accesul s-a făcut foarte rapid.

În jurul orei 1-2 noaptea, drumul spre autobuze a fost gol, iar liniștea era la ea acasă.

În jurul orei 3 noaptea

Accesul pentru public în incinta festivalului a fost permis doar cu: Dovada de vaccinare (format fizic sau digital), respectiv test PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore; test Antigen negativ nu mai vechi de 24 de ore; dovada că ai avut COVID, doar cu decizia de carantină de la DSP din județul de reședință. Toți participanții pot beneficia de testare gratuită Antigen la clinicile din Cluj-Napoca ale partenerului medical al festivalului, MedLife.

Șase scene sunt active anul acesta la Bonțida, fără main stage anul acesta din motive pandemice, însă „epicentrul” distracției rămâne Booha Mansion și Hangar, unde distracția a fost în toi, iar tinerii au petrecut până la răsărit pe ritmurile de techno și drum&base impuse de artiștii care au urcat pe scenă.

Booha Mansion, centrul distracției la EC_Special – 6 august 2021
Hangar, EC_Special, 6 august 2021

Zona de Food-Court nu a lipsit, cu mulți vendori, însă unii festivalieri au ignorat mâncarea la suprapreț și tot de la clasicul mini-supermarket amenajat de Lidl în festival au preferat să cumpere bere la 4 lei, mâncare, gustări sau înghețată, la prețuri mult mai mici, de la 2 la 15 lei. Sau alții au preferat să mănânce din afara festivalului de la localnici, care și anul acesta și-au amenajat terase la intrare în castel, unde au servit mâncare gătită, sandwichuri sau diverse băuturi.

Micul supermarket amenajat de Lidl a fost bine aprovizionat, dar fără prea mulți clienți.

Prețurile la bere în interiorul festivalului pornesc de la 11 lei o doză de Birra Moretti și pot ajunge până la 18-20 lei, iar un cocktail pornește de la 20 lei. La capitolul mâncare, un burger este minim 30 de lei, însă la Carmangeria Moldovan se poate mânca și mai ieftin, un sandwich fiind 15-20 lei, iar o porție de cartofi prăjiți 7 lei.

eClujeanul a întrebat mai mulți participanți din prima zi, iar părerile au fost împărțite în privința numărului mic de participanți, dar cu toții au venit pentru experiență și mai puțin pentru trupe.

„Am venit de la București pentru experiența de la Electric, îmi place mult, vin de câțiva ani. Nu am venit pentru artiști neapărat, ci să mă bucur de moment”, ne-a declarat o participantă.

„E ciudat să nu fie așa aglomerat peste tot ca în alți ani, dar e frumos oricum”, a declarat un alt participant. „Parcă e mai fain așa fără prea multă lume”, a completat un altul.

„Mi-aș fi dorit să fie mai multă lume și scena principală, cu artiști mari, dar dacă nu s-a putut, poate la anul. Sperăm să se vaccineze lumea și să scăpăm de pandemie”, a mai declarat o altă participantă

Participanții la festival au vizitat și interiorul castelului Banffy, recent restaurat de Fundația Transilvania Trust, iar față de alți ani acum a fost montate și geamuri.

La lăsarea serii, castelul a fost în centrul unui spectacol impresionant de lumini.

Totemul EC luminat a fost luat cu asalt de „festivalieri” pentru poze.

Întreaga zonă de festival de pe domeniul castelului Banffy a fost înțesată de lumini și luminițe pentru a da o experiență inedită.

Zona unde în alți ani era scena principală, acum a fost „gazda” a trei baloane uriașe cu care festivalierii se puteau ridica în aer și trăi o experiență inedită.

Un spectacol de lasere, lumini și fum a învăluit micul lac de lângă castel, oferind imagini feerice desprinse parcă dintr-un basm.

Pentru cei care optează să meargă la Bonțida cu autobuzul, plecările vor fi din parcarea Iulius Mall la fiecare 30 de minute, iar programul e non-stop în perioada 6-9 august. Cei care aleg mersul cu mașina la festival, intrarea se face din satul Răscruci, spre parcarea din apropierea locului de desfășurare a festivalului. Mai multe detalii AICI.

VIDEO – eClujeanul – Distracția la Booha Mansion, pe timpul zilei, seară a devenit neîncăpătoare locația, aceasta fiind scena care a generat cel mai mare interes.

La HANGAR s-a dansat toată noaptea.

EC_Special continuă astăzi și duminică la Bonțida, după care se mută începând de luni, 9 august, pe scenele amenajate în mai multe puncte din municipiul Cluj-Napoca.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.