FENOMENAL – România, trei medalii în ultima zi a Campionatelor Europene de Gimnastică din Cluj – FOTO

Zi de excepție pentru România în ultima zi a Campionatelor Europene de Gimnastică de la Cluj-Napoca, duminică, 23 aprilie, după ce Marian Drăgulescu a câștigat medalia de argint la sărituri, Cătălina Ponor a câștigat medalia de aur la bârnă, iar Larisa Iordache a obținut bronzul tot la bârnă.

Medalia de aur la sărituri a fost câștigată de rusul Artur Dalaloyan, cu un punctaj de 14.933, Marian Drăgulescu a obținut argintul, cu 14.733, iar ucraineanul Oleg Verniaiev a câștigat medalia de bronz, cu 14.649 de puncte.

După medalia de aur de la sol obținută sâmbătă, Drăgulescu a cucerit astăzi a 31-a medalie din carieră și a depășit-o pe Nadia Comăneci la numărul de medalii cucerite la Campionatele Europene (10).

În finala probei de la bârnă, Cătălina Ponor a câștigat medalia de aur, cu un punctaj excepțional de 14.566, argintul a fost obținut de olandeza Eythora Thorsdottir (14.066), iar medalia de bronz a fost adjudecată de românca Larisa Iordache, cu 13.966 de puncte.

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a fost arhiplină astăzi, iar publicul a fost unul pătimaș și extrem de cald cu sportivii care au fost angrenați în competiție. Fanii au creat o atmosferă de vis în „vulcanul” polivalentei clujene, iar Drăgulescu, Ponor și Iordache au fost încurajate frenetic și aplaudate la scenă deschisă.

„Mă bucur că am ajuns pe podium și că am ajuns aici la Campionatul European pentru că având în vedere toate cele întâmplate în ultimele două luni, am doar o lună de pregătire, am pierdut fix pe greșeala mea și nu mi-o pot ierta. Sunt într-un fel dezamăgită de mine pentr că puteam să fac o coborâre foarte bună și puteam să fiu mai sus. Nu m-am relaxat, am intrat cu foarte multă viteză și nu am mai putut să mă controlez. Mă bucur că m-am ținut pe picioare și că am putut să stăpânesc aterizarea până la un moment dat. Finala a fost una bună, a început bine pentru mine, în sensul că m-am simțit foarte bine, ne-au ajutat foarte tare oamenii care au fost în sală alături de noi. Am gresit doar din vina mea.

A fost pentru prima dată în viața mea când am trăit o asemenea atmosferă și mă bucur că am avut ocazia să ajung până aici. Este un nou început pentru mine. Sper să fiu sănătoasă, să mă pot antrena și să am un progres foarte mare. Le mulțumesc antrenorilor mei că au fost lângă mine. Mă bucur că am trăit aceste momente aici”, a declarat Larisa Iordache la final.

„Sunt foarte emoționată, am muncit foarte mult pentru această medalie, mi-am dorit-o din tot sufletul și mi-am dorit să mai cânte încă o dată imnul pentru noi românii. Cu siguranță această obținută astăzi printre acele medalii speciale câștigate. Nu am stat să număr medaliile, pentru mine a fost important să am rezultatul pe care mi l-am dorit și am încercat din tot sufletul să mă adun și să trec peste durerile pe care le am și să îmi pot face exercitiul. Dedic medalia tuturor românilor, în special părinților mei care au fost în sală alături de mine”, a declarat Cătălina Ponor, campioană europeană la bârnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.