Festival cu pelerine – Electric Castle n-a scăpat de ploaie nici anul acesta! Peste 30.000 de oameni au dat startul distracției în prima zi, iar numărul lor a crescut în a doua

23.000 de persoane au trăit joi live atmosfera și muzica Electric Castle în prima zi oficială a festivalului, iar lor li s-au adăugat cei aproximativ 8.000 de participanți care au sosit la castel încă din „ziua zero”.

Sigur Ros, pentru prima dată în România, la Electric Castle

Punctul culminant al serii a fost concertul trupei islandeze Sigur Ros, care a făcut un show de senzație. Această trupă‑cult a ales Electric Castle pentru primul său concert în România, în cadrul turneului de promovare a unui nou și mult-așteptat album. Spațiul generos din fața noii scene principale a fost plin de fani care le-au răspuns cu entuziasmul și energia specifice „publicului electric”. Seara a continuat cu show-ul Slow Magic, care se află la a doua vizită la Electric Castle și și-a propus să cunoască mai bine publicul român, coborând în mijlocul acestuia, în aplauzele fanilor. Au urmat Camo & Krooked, care au impresionat prin prestația artistică, dar și prin dialogul permanent cu miile de fani din fața scenei.

Participanții la festival au putut face donații și pentru campania de subscripție publică „Cumințenia pământului”, inițiată de Ministerul Culturii pentru achiziția celebrei opere a sculptorului Constantin Brâncuși. De altfel și ministrul Culturii Corina Șuteu a venit la festival pentru a lua pulsul atmosferei și a face lobby pentru operă. Participanții pot alege suma pe care să o doneze și să facă plata direct cu brățara RFID, la oricare din punctele de vânzare a băuturilor, și vor fi răsplătiți cu o brățară specială ce atestă contribuția lor. Electric Castle susține constant, inclusiv financiar, restaurarea Castelului Banffy, monumentul istoric ce găzduiește festivalul. Anul acesta, participanții se pot implica direct, făcând donații tot prin intermediul brățarei, mecanismul fiind similar.

Un alt show spectaculos al serii de joi, care a adunat mii de „festivalieri” în fața scenei a fost cel susținut de rapperul român Macanache, care s-a declarat impresionat de atmosfera de la Electric Castle.

Vineri, 15 iulie, numărul participanților a crescut, iar programul scenei principale a început la ora 18 cu De Staat, urmat de legendele hip-hop Dilated Peoples, un live show spectaculos marca Enter Shikari, unul din cei mai așteptați headlineri, urmat de Paul Kalkbrenner, și Rusko.

Enter Shikari a oferit un adevărat show în aproape o oră și jumătate, un spectacol de luni și sunet impresionant care a „electrizat” publicul. De remarcat două momente inedite ale trupei din timpul concertului când chitaristul trupei a cântat purtat pe brațe în fața scenei și momentul când același chitarist a urcat la zona VIP de unde a performat live.

Dacă în prima zi, joi, am avut parte de câteva reprize scurte de ploaie, vineri seara ploaia a început să cadă în cantități importante începând cu ora 11 și terminând spre dimineață. Pelerinele de ploaie s-au vândut ca pâinea caldă, iar majoritatea participanților nu s-a speriat de ploaie și au continuat distracția până dimineață la Bonțida.

La scena Red Bull Music Academy, de la ora 22, adică după lăsarea întunericului, muzica a fost însoțită de efecte vizuale și video maping special gândite pentru castelul Banffy. Pentru cei care vor distracție la orice oră din zi și din noapte, scena din cadrul Booha Mansion funcționează non-stop și are o capacitate de 1.000 de persoane.

La Electric Castle a început și un turneu open din circuitul național de volei pe plajă, organizat de Federația Română de Volei. La castel vor avea loc până duminică meciuri oficiale susținute de echipe profesioniste, dar iubitorii acestui sport se pot înscrie și ei pentru meciuri amicale, în echipe de 4 jucători.

Fostele grajduri ale castelului Banffy fac un pas în viitor: anul acesta, ele găzduiesc Tech World, zona dedicată tehnologiei în care pot testa un simular de zbor, pot încerca să evadeze din cele două Escape rooms sau să intre în realitatea virtuală prin intermediul jocurilor – câștigând, în același timp, premii oferite de partenerii festivalului.

Cei care au vrut să admire „castelul electric” dintr-o perspectivă inedită, Aperol le-a oferit șansa de a admira domeniul castelului dintr-un balon cu aer cald, care s-a ridica la înălțime pentru a oferi prilejul de a vedea și fotografia cele mai frumoase peisaje de festival. Programul acestei activități este condiționat, bineînțeles, de condițiile meteo, în special de viteza vântului, pentru ca totul să se întâmple în maximă siguranță.

În ceea ce privește prețurile la festival, acestea sunt destul de piperate, „electricii” trebuie să plătească 8 lei pentru o bere sau 20 lei pentru un cocktail. Un lucru inedit este că toate plățile se fac direct de pe micul card atașat de brățară, care poate fi încărcat cu ușurință de la Credit Point-uri sau de pe cardul bancar..

Festivalul continuă sâmbătă când va urca pe scenă headliner-ul principal, Skrillex, de la ora 23:10, iar duminică ediția a patra se va încheia pe scena principală cu Bring Me the Horizon și Gorgon City. Programul poate fi văzut integral AICI.

Mai multe fotografii impresionante din ziua a doua puteți găsi pe pagina oficială de Facebook a festivalului.

Au mai consemnat colaboratorii Cosmin Pop și Călin Moldovan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.