Horia Tecău și Florin Mergea au adus primul punct României în confruntarea cu Spania din Cupa Davis

După ce în prima zi a confruntării din Cupa Davis, Spania a câștigat ambele meciuri de simplu, prin victoria lui Feliciano Lopez în fața lui Marius Copil 7-6 / 5-7 / 6-4 / 3-6 / 6-3, în cinci seturi, respectiv succesul lui Roberto Bautista, în trei seturi, în fața lui Adrian Ungur, scor 6-3, 6-2, 6-1, în cea de-a doua zi România a triumfat în meciul la dublu prin victoria entuziasmantă a cuplului Horia Tecău și Florin Mergea, în cinci seturi, împotriva duo-ului iberic Feliciano și Marc Lopez, scor 3-6, 6-1, 1-6, 7-5, 6-3.

Horia Tecau si Florin Mergea la Cupa Davis

Spaniolii au început tare meciul, adjudecându-și primul set (6-3), însă Mergea și Tecău au echilibrat repede balanța în al doilea (6-1). Ibericii au revenit la conducere în setul trei (6-1), pentru ca setul patru, unul foarte disputat, să fie câștigat de români (7-5). În setul decisiv, Horia Tecău și Florin Mergea s-au impus cu 6-3, aducând primul punct al României în disputa cu Spania.

Florin Mergea si Horia Tecau - Cupa Davis

„Suntem foarte fericiți, am avut alături un public foarte frumos. Am crezut unul în celălalt și am reușit această victorie incredibilă. A fost un test bun pentru noi, având în vedere Jocurile Olimpice de la Rio, mai avem lucruri de pus la punct în jocul nostru. Totuși, e foarte important că am câștigat astăzi la Cluj și că am împins soarta meciului pentru ziua de duminică. Mâine se poate întâmpla orice”, a declarat Florin Mergea la finalul meciului.

„Ne așteptam să avem un meci greu, dar și un public minunat. Am avut parte de amândouă. Într-adevăr, am făcut câteva greșeli, dar suntem mulțumiți de cum am jucat astăzi. Am avut un plan pe care am încercat să-l respectăm cât mai mult, să-l jucăm mult pe Marc Lopez, iar punctele decisive pe Feliciano. Ne bucurăm foarte mult că am câștigat”, a adăugat Horia Tecău.

Spania conduce cu 2-1 la general în meciul de Cupa Davis, iar duminică, 17 iulie, vor avea loc meciurile de simplu.

O schimbare de ultim moment s-a produs în echipa României. Marius Copil s-a accidentat în primul meci de simplu cu Roberto Bautista și a acuzat dureri abdominale, lucru care l-a forțat pe căpitanul nejucător Andrei Pavel să îl înlocuiască cu un jucător specializat în meciuri de dublu, Florin Mergea.

Astfel, meciul dintre Florin Mergea și Roberto Bautista va începe duminică, de la ora 13:00, în Sala Polivalentă.

În cel de-al doilea meci de simplu se vor înfrunta Adrian Ungur și Feliciano Lopez.

Meciul dintre România și Spania contează pentru turul II al Grupei I Europa/Africa, din cadrul Cupei Davis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.