Festivalul Colours of Cluj transforma Piata Unirii intr-o sufragerie in aer liber

Între 8 și 10 august, Piața Unirii se va transforma din kilometrul zero al orașului într-o sufragerie urbană, unde clujenii vor putea să se simtă cu adevărat ca acasă, într-o scenă în aer liber, pe care pasionații de dans vor afla ce culoare au ritmurile de tango, vals, quickstep sau cele tradiționale românești, dar și într-un joc surpriză creat special pentru festival, marca The Dungeon, celebra temniță din care iubitorii de adrenalină vor trebui să evadeze. Cea de a II-a ediție a festivalului Colours of Cluj va da o nouă înfățișare orașului, aducând zeci de evenimente dedicate copiilor, adulților și familiilor.

colours of cluj

La Colours of Cluj, Piața Unirii devine cel mai mare spațiu de relaxare al orașului, fiind transformată într-o „sufragerie” în aer liber în care vă invităm să ne relaxăm împreună. Piese de mobilier ușor, flori și culori, toate vor crea o atmosferă de familie în inima centrului istoric. Proiectul este realizat în parteneriat cu Urbannect, platformă de acțiune menită să faciliteze și să dezvolte conceptul de urbanitate și implicarea tuturor în viața cetății.

Tot în Piața Unirii va fi amenajată o scenă deschisă pentru dans. Vineri, 8 august, clujenii vor dansa pe ritmuri de tango; sâmbătă, 9 august, îşi vor demonstra abilităţile pe ritmurile dansurilor de societate, iar duminică, 10 august, pe cele de muzică populară românească.

Cea mai temută temniţă din România se mută în Piaţa Unirii! Este vorba de The Dungeon, primul joc real de evadare din Cluj-Napoca, ce reprezintă o modalitate inedită de petrecere a timpului liber. Pentru Colours of Cluj, cei de la The Dungeon le pregătesc clujenilor o experienţă-surpriză.

Vineri, 8 august, Colours of Cluj se va muta, preţ de câteva ore, din stradă pe terasa Casei TIFF.

„Scuzați. Pardon. M-am răzgândit.” este spectacolul care va deschide, de la ora 21:00, seara de teatru de la Casa TIFF. Piesa este o lecţie plină de umor şi sinceritate pe care personajele noastre, Maricica şi Pictorul, o exersează cu curaj în faţa mulţimii de necunoscuţi. Ea este o incursiune în pitorescul vieţii la ţară şi un îndemn la a deveni unici, a iubi viaţa şi omul drag, a lupta pentru ceea ce simţim, lucruri deşi fireşti, atât de greu de înfăptuit în haosul zilelor noastre. O provocare de a ne redescoperi şi, în acelaşi timp, de a afla cine suntem cu adevărat.

Un spectacol de păpuşi fără cuvinte, realizat de studenţii masteranzi ai Facultăţii de Teatru şi Televiziune, sub coordonarea profesoarei Palacsay Kisó Kata, îi va aduce împreună pe copii şi adulţi. „To bee or not to bee”, ce va fi pus în scenă de la ora 22:00, prezintă viaţa şi opera albinelor, precum şi destinul lor atunci când se intersectează cu oamenii. O comedie galbenă cu dungi, despre tragedia întâlnirii lor cu uriaşii pe două picioare.

Seara se va încheia cu „Bartenders blues”, în regia lui Eugen Gyemant. De data aceasta, regizorul propune un concept simplu şi o poveste pe acorduri de blues, care ridică simplitatea la rang de artă: spectacolul se joacă la bar, nu pe scenă, cei doi actori sunt colegi de bar, replicile lor sunt simple, nuanţate şi transmit un mesaj puternic.

La fel ca anul trecut, clujenii vor avea ocazia să descopere clădirile cu iz de legendă într-o aventură urbană, numită Treasure Hunt. Căutarea comorilor, cu probele ei năstrușnice, indiciile colorate și informațiile spectaculoase, este un pretext! În realitate, comoara pe care o vor putea descoperi este chiar orașul pe care îl iubim și căruia îi dăm culoare vară de vară.

A doua ediție a festivalului Colours of Cluj va avea loc între 8 și 10 august 2014, în organizarea Asociației Film și Cultură Urbană, în parteneriat cu Asociaţia SHIFT – Transilvania Art Grup. Festivalul va găzdui evenimente în aer liber, prezentate în spaţii cunoscute, dar și mai puţin convenţionale. Spectacolele vor include numeroase momente participative, în care cei prezenți vor fi invitaţi să se alăture activităților în mod activ, prin ateliere creative, instalaţii interactive, scene pentru neprofesionişti, întâlniri dintre public, artişti şi produse artistice create special pentru comunitatea clujeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.