Finalul lunii aprilie este dedicat jazz-ului de calitate la Cluj-Napoca

Luna aprilie se încheie cu două evenimente de referinţă pentru cultura locală, având loc Festivalul Jazz Napocensis şi Ziua Internaţională a Jazz-ului.

Cluj can Jazz 2014! Anul acesta manifestările de celebrare a Zilei Internaționale a Jazzului încep cu ediția a 17-a a Festivalului Național Studențesc Jazz Napocensis, care va avea loc pe 28 și 29 Aprilie la Casa de Cultură a Studenților, sub coordonarea neobositei legende a jazzului clujean, profesorul Ștefan Vannai.

Aprilie e declarată la nivel mondial Jazz Appreciation Month, iar cu această ocazie, Clujul aduce împreună într-un program complex, artiști internaționali și legende locale ale jazzului clujean.

Program

Luni, 28 aprilie 2014, ora 19:00 – Casa de Cultură a Studenţilor

– Junetrip
– Jazzy Mood
– Oscar Jazz Band
– Jazztet
– Big Band Gaio

Marţi, 28 aprilie 2014, ora 19:00 – Casa de Cultură a Studenţilor

– Body and Soul Treatment by Dr. Jazz

Miercuri, 30 aprilie 2014, celebrarea Zilei Internaționale a Jazzului, ora 19.45, Casa de Cultură a Studenților:

– Ola Onabule (UK)
– Hailey Tuck (USA)
– Angela Avetisyan 4tet (RU)
– Andrea Bonioli 4tet (IT)
– Villu Veski (ES)
– Big Band Gaio (RO)

„Salutăm pasiunea, perseverența și performanțele celor care au pornit mișcarea clujeană de jazz și au contribuit la dezvoltarea jazzului din România, lăsându-și amprenta pe generații întregi de voci bune și instrumentaliști de renume, care poartă numele Clujului și al României pe scene importante ale jazz-ului mondial”, au precizat organizatorii Jazzday România.

Un plus de greutate zilei de 30 Aprilie, îl va oferi și Ambasadorul Zilei Internaționale a Jazzului în România, Prof. Dr. Virgil Mihaiu, care va susține un Curs de Estetica Jazzului de la ora 15.00. Mai mult, întreaga zi de 30 aprilie e încărcată de activităţi dedicate tuturor melomanilor şi studenţilor: workshop-uri de jazz, sesiuni de jazz poetry şi jazz românesc. Iubitorii de jazz pot găsi programul complet al manifestărilor de la finalul lunii aprilie pe site-ul: www.JazzDay.ro.

jazz day 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.