Finanțare guvernamentală de 10.5 milioane de euro pentru Institutul Oncologic Cluj, anunțată astăzi la Cluj de vicepremierul Raluca Turcan

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat că Guvernul Orban va finanța un program de screening pentru depistarea cancerului de col uterin în valoarea de 10.5 milioane de euro la Institutul de Oncologie din Cluj.

Acest program va ajuta aproximativ 170.000 de femei din regiunea de Nord-Vest pentru depistarea cancerului de col uterin.

„Vom semna și un contract de finanțare pentru screening-ul de cancer de col uterin, în valoare de 10.5 milioane de euro cu Institutul de Oncologie din Cluj-Napoca, iar în urma acestui program de screening de col uterin vor beneficia de servicii de prevenție aproximativ 170.000 de femei ale regiunii de Nord-Vest. Acest program de screening se înscrie într-un amplu program de depistare precoce pentru mai multe tipologii de cancer și de asemenea de boli care generează deces prevenibil, România fiind în top european în această categorie”, a declarat Turcan.

Vicepremierul României le-a recomandat românilor să se informeze despre aceste programe de prevenție privind cancerul.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.