Fostul premier Victor Ponta, plagiator dovedit oficial! I se va retrage titlul de doctor

Comisia tehnica responsabila cu analiza doctoratelor a decis ca fostul prim-ministru Victor Ponta si-a plagiat teza de doctorat si a propus retragerea titlului de doctor. Decizia vine la patru ani dupa ce prestigioasa revista Nature a ridicat semne de intrebare legate de originalitatea tezei de doctorat a lui Victor Ponta.

victor ponta la dna

Din cei 35 de membri prezenti au votat pentru verdictul de plagiat 34 si a existat o abtinere

Care sunt pasii urmatori inainte de retragerea tezei de doctorat:

  • Victor Ponta are la dispozitie 10 zile pentru a contesta decizia CNATDCU
  • Daca acest lucru se intampla, se formeaza o noua comisie de analiza a deciziei, din trei membri ai CNATDCU
  • In cazul in care decizia ramane in vigoare, propunerea de retragere a tezei de doctorat e inaintata ministrului Educatiei si Invatamantului, pentru a da ordinul de retragere a tezei

In urma cu o zi, Comisia Tehnica din cadrul Consiliului Nationale de Atestare a Diplomelor (CNATDCU) a stabilit ca fostul premier Victor Ponta a plagiat in lucrarea sa de doctorat, dupa cum au declarat surse din Ministerul Educatiei pentru agentia Mediafax.

Raportul final al comisiei a intrat joi dimineata in analiza Consiliul General al CNATDCU.

„Daca lucruri vor merge normal, ministrul urmeaza sa retraga teza de doctorat”, a declarat, dupa aceasta sedinta, Viorel Barbu, presedintele Consiliu general al Consiliu National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Victor Ponta a negat tot timpul acuzatiile de plagiat, dar la sfarsitul anului 2014 a incercat sa renunte la titlul de doctor in drept acordat in anul 2003 de catre Universitatea Bucuresti. Mai multe aici.

Indrumatorul stiintific al lui Victor Ponta pentru aceasta teza de doctorat a fost Adrian Nastase, care in 2003 era prim ministru al Romaniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.