Gerul nu i-a speriat – Sute de clujeni au ieşit în stradă să-i ceară demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader! Steagul UE a ajuns de la Bruxelles la Cluj – FOTO/VIDEO

Când îţi pasă de ţara ta şi eşti preocupat de ceea ce se întâmplă în ea, nu mai contează temperatura din termometre şi nici că afară un frig de crapă pietrele. Cel puţin acest lucru nu a contat în această seară geroasă de duminică, 25 februarie, pentru cele câteva sute de clujeni care şi-au dat întâlnire începând cu ora 18:00, la Monumentul Memorandiştilor de pe Bulevardul Eroilor, pentru a susţine justiţia independentă şi a-i cere demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

Operaţiunea „Aducem steagul înapoi”, pornită de un grup de activişti, a ajuns şi la Cluj-Napoca, iar drapelul Uniunii Europene adus tocmai de la Parlamentul European din Bruxelles a poposit pentru două ore şi în centrul Clujului, urmând ca pe 6 martie să ajungă în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Acest demers a pornit de la momentul de investire al Guvernului Dăncilă, când în fotografia oficială nu a apărut steagul Uniunii Europene.

În jurul steagului UE, puţinii manifestanţi care au ieşit în stradă şi au îndurat un frig năprasnic în această seară au spus discursuri anti-sistem şi anti-guvernamentale, au strigat împotriva PSD-ului şi i-au cerut demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader. „DNA să vină să vă ia”, „Nu vrem să fim conduşi de hoţi”, „PSD ciuma roşie”, „Justiţie, nu corupţie”, „De mărţişor, fără infractor” şi „DNA suntem de partea ta”, au fost cele mai frecvente scandări la mitingul de duminică.

Strada a răsunat şi pe acordurile pieselor „Imnul Golanilor” „În umbra marelui Urs”, iar la final s-a pus imnul Europei şi „Deşteaptă-te române”.

Manifestanţii au anunţat că luni, 5 martie, de la ora 18:00, va fi organizată şi o dezbatere civică la Monumentul Memorandiştilor care îl va avea ca invitat pe judecătorul Cristian Dănileţ.

VIDEO – Imnul Golanilor la protestul de duminică, 25 februarie

Avocatul Eckstein Kovacs Peter a dat tonul la scandarea „Tudore, demisia”

Lectorul universitar şi activist Cornel Vîlcu a luat cuvântul la protestul din această seară – „Nu există sprijin politic la momentul de faţă pentru preşedintele Iohannis”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.