„Să vă fie frică, Clujul se ridică” – 3000 de clujeni au protestat împotriva modificării legilor justiţiei şi a schimbărilor din Codul Fiscal – „Vrem justiţie, nu corupţie”

O nouă seară friguroasă de duminică, o nouă seară de protest la Cluj-Napoca, a doua după cea de duminica trecută, când numărul protestatarilor a fost de circa 8000. În această seară au fost ceva mai puţin, dar la fel de vocali, dedicaţi cauzei pentru care luptă şi preocupaţi de binele ţării în care trăiesc. Scopul protestului împotriva căruia se militează sunt modificările legilor justiţiei şi noile schimbări din Codul Fiscal, considerate aberante şi dăunătoarea pentru bunul mers al societăţii, iar românii din toate colţurile ţării solicită retragerea lor de urgenţă.

Ora de adunare a fost 18, dar „nucleul de bază” a început să îşi facă apariţia în piaţă abia pe la ora 18:30-19, iar după o sesiune de discursuri şi scandări în care fiecare persoană care a dorit a putut să îşi spună păsurile la portavoce s-a pornit într-un marş paşnic şi organizat pe traseul B-dul Eroilor – Baba Novac – B-dul 21 Decembrie 1989 – Memorandumului – Petru Maior – Piaţa Lucian Blaga – Str. Napoca – Piaţa Unirii.

Pe parcursul marşului s-a ajuns chiar şi la 3000 de protestatari.

Manifestanţii s-au oprit în faţa sediului PSD de pe Eroilor şi au strigat împotriva partidului, iar a doua oprire a fost în faţa sediului Prefecturii.

S-a strigat „Ale, ale, o dorință sinceră, România liberă!”, „Uniţi salvăm toată România”, „Hoţii, hoţii”, „Anticipate”, „Nu vrem sa fim o nație de sclavi!”, „DNA, să vină să vă ia!”, „Justiţie, nu corupţie”, „Cine nu sare, nu vrea schimbare!”, „Noi nu suntem o nație de hoți!”, „Ieșiți din casă dacă vă pasă”, „Dragnea, nu uita, așteptăm și cartea ta!”, „România, trezește-te”, „Nu stați la căldură, și pe voi vă fură!”, „Rezistăm, nu capitulăm”, „Să vă fie frică, țara se ridică!”, „Jos, Dragnea, jos, ești un ticălos!”, „Nu stați la căldură, PSD vă fură!”, „Tăriceanu, șobolanul!” sau „România, trezește-te!”.

Mesajele de pe pancarte şi foi A4 au fost dintre cele mai variate, cum ar fi: „PSD, ciuma roșie!”, „Curaj, DNA vine și îi ia!”, „27 ani de corupție, cât mai #rezistăm?”, „Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi”, „Fără penalii în instituţii publice”, „Nu vrem să fim o naţie de hoţi”, „Ziua sunt corporatist, dar seara #REZIST”, „Suntem cu ochii pe voi”, „Olguţa nu uita… angajatorii îţi cer demisia”, „Tudorele nu mai sta, semnează-ţi demisia”, „Voi ştiţi ce e aceea lege, când o să vă lege”, „Vocea străzii: Guvernanţii cu minciuna şi hoţia aţi distrus şi vândut România”, „Vrem program de guvernare, nu penali cu condamnare”, „PSD – Partidul Slugilor lui Dragnea” sau „Nu forţele oculte ne-au scos în stradă, voi (Guvernul) ne-aţi scos”.

Printre manifestanţi s-au numărat şi deputatul USR Emanuel Ungureanu, respectiv senatorul Mihai Goţiu.

La finalul mitingului, cei câţiva manifestanţi rămaşi în piaţa au cântat imnul „Deşteaptă-te Române”.

Mesajul unei clujence cu spirit civic, aplaudat de toată piaţa:

Scandări în faţa sediului PSD de pe Eroilor

VIDEO – Marş pe Baba Novac până la Prefectură

VIDEO – Marş pe 21 Decembrie 1989

Duminica viitoare, pe 19 noiembrie 2017, clujenii îşi dau din nou întâlnire în piaţă, la aceeaşi oră, iar numărul lor va fi mult mai mare.

One thought on “„Să vă fie frică, Clujul se ridică” – 3000 de clujeni au protestat împotriva modificării legilor justiţiei şi a schimbărilor din Codul Fiscal – „Vrem justiţie, nu corupţie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.