Gest remarcabil al Trupei U2. Au strans 3 milioane de dolari pentru lupta anti-SIDA

Trupa irlandeza de rock U2 a reuşit să adune 3 milioane de dolari pentru programele anti-SIDA, graţie descărcărilor noului ei single, „Invisible”, pe platforma online iTunes.

bono, trupa U2
Bono, solistul trupei U2

Cu ocazia galei Super Bowl, finala Ligii de fotbal american, Bank of America a anunţat că va rambursa câte un dolar de fiecare dată când single-ul „Invisible” va fi descărcat, gratuit, de pe site-ul de comerţ electronic al grupului Apple. Această ofertă s-a încheiat luni seară şi, de atunci, fanii trupei irlandeze trebuie să plătească 1,29 dolari pentru a achiziţiona noul single al formaţiei irlandeze.

În total, 3 milioane de dolari au fost strânşi graţie acestei iniţiative. Suma va fi donată Fondului mondial de luptă contra SIDA, tuberculozei şi malariei, potrivit organizaţiei de caritate RED, un ONG înfiinţat de Bono, solistul trupei U2.

„Suntem încântaţi”, a declarat, luni, Bono, pentru Radio One, postul de radio al grupului BBC. „Suntem încântaţi să constatăm că există încă oameni care sunt interesaţi de ceea ce facem noi”, a spus acesta.

„Aceste fonduri sunt cruciale pentru a duce la bun sfârşit lupta contra pandemiei de SIDA în timpul vieţii noastre şi să ne apropiem de obiectivul final – eliminarea transmiterii HIV (virusul imunodeficienţei umane, care provoacă SIDA) de la mame la copii, până în 2015”, a declarat Deborah Dugan, preşedinta fundaţiei RED.

Piesa „Invisible” a fost cea de-a doua lansată – în timpul galei Super Bowl 2014 – de pe cel mai recent album al trupei U2, după ce prima melodie extrasă de pe materialul discografic, „Ordinary Love”, a fost inclusă pe coloana sonoră a filmului biografic „Mandela: Long Walk To Freedom” şi a primit o nominalizare la premiile Oscar 2014, la categoria „cel mai bun cântec”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.