Gigantul Deutsche Telekom a cumparat Digi Slovacia

digiNemtii de la Deutsche Telekom au achizitionat, prin intermediul Slovak Telekom, operaţiunile RCS&RDS, companie controlată de omul de afaceri Zoltan Teszari, din Slovacia, scrie BroadbandTvNews.com, citat de paginademedia.ro.

Reprezentantii Deutsche Telekom au declarat că această tranzactie vine după câteva luni de negocieri cu compania românească RCS&RDS, care s-au încheiat pe 14 mai. Cu toate acestea, achiziția trebuie aprobată de Oficiul Antimonopol din Slovacia. După achiziție Digi Slovacia va deveni o subsidiară a companiei Slovak Telekom, dar va fi o entitatele independentă din punct de vedere legal.

Digi Slovacia era cotata cu circa 270.000 de abonaţi la serviciile de cablu TV şi internet si este a doua operațiune pe care RCS&RDS o vinde în ultimele luni, operațiunea din Croația fiind cumpărată de Vipnet, companie aflata in portofoliul Telekom Austria, la începutul lunii martie.

Deutsche Telekom controlează indirect în România operatorii de televiziune, internet şi telefonie mobilă Romtelecom şi Cosmote.

Prezenţa europeană a RCS&RDS s-a redus la 6 ţări, în afară de România, şi anume Ungaria, Cehia, Slovacia, Spania, Italia şi Serbia, în ultimele două ţări funcţionând pe piaţa de telefonie mobilă prin reţele închiriate de la alte companii din pieţele respective.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.