70% dintre ardeleni consuma bere cand ies in oras. Cata bere au baut clujenii in 2012

bereBerea se află pe primul loc intre preferinţele ardelenilor atunci când ies pe terase cu prietenii. Potrivit unui studiu realizat la solicitarea Asociației Berarii României, 2 din 3 ardeleni consuma bere când ies în oraş. De asemenea, în judeţul Cluj, in 2012 s-au băut 300.000 de hectolitri de bere.

„În anul 2012, la nivel naţional, s-au băut 18.8 milioane de hectolitri de bere. Practic, a fost primul an după debutul crizei economince în care am înregistrat creştere în ceea ce priveşte consumul de bere. În ceea ce priveşte judeţul Cluj, se beau în jur de 300 de mii de hectolitri de bere, ceea ce reprezintă aproximativ 2% din ceea ce se consumă în România”, a declarat Constantin Bratu, directorul general al Asociaţiei Berarii României.

Conform acestui studiu, berea se afla in topul produselor consumate de ardeleni în timpul verii: 40% din iubitorii de bere au declarat că aceasta nu le lipsește din frigider în sezonul cald. În plus, 1 din 2 ardeleni consumatori de bere o aleg pentru relaxarea de acasă după o zi de muncă.

Doi din trei ardeleni consumatori de bere o apreciază pentru proprietatea sa de a hidrata organismul, în timp ce peste 70% dintre aceştia cred că un consum moderat de bere poate preveni apariția pietrelor la rinichi.

Circa o treime dintre consumatorii ardeleni de bere o preferă pentru că este fabricată din ingrediente naturale, iar un sfert cred că berea poate fi considerată o sursă naturală de vitamine de tip B.

One thought on “70% dintre ardeleni consuma bere cand ies in oras. Cata bere au baut clujenii in 2012

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.