Grecia a intrat în zona verde. Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată

Grecia, Turcia şi Bulgaria, câteva dintre destinațiile preferate de vacanță ale românilor, sunt pe lista verde a țărilor cu risc epidemiologic. 

Lista ţărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată şi publicată joi, 17 iunie. Majoritatea ţărilor sunt în zona verde, dar mai sunt 22 de state ce se confruntă cu un număr semnificativ de infectări cu SARS-CoV-2.

Grecia, una dintre destinațiile preferate de vacanță ale românilor, a intrat pe lista verde a țărilor cu risc epidemiologic scăzut, potrivit hotărârii adoptate joi seară de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, arată informațiile furnizate de Institutul de Sănătate Publică.

Astfel, în zona roşie se încadrează 22 de ţări, printre care India, Marea Britanie, Argentina, Columbia, Brazilia şi Africa de Sud. În zona galbenă sunt 11 ţări, printre care Emiratele Arabe Unite, Georgia şi Tunisia.

Cei vaccinați contra Covid-19 nu trebuie să stea în carantină dacă vin din zone aflate pe lista galbenă sau pe cea roșie, însă – spre deosebire de lista galbenă – cei care vin din țări de pe lista roșie nu sunt scutiți de carantină dacă prezintă un test PCR negativ.

Lista integrală cu țările din zona verde, zona galbenă și zona roșie, aici. 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.