Györke Zoltán a obținut în instanță funcția de subprefect a județului Cluj

Ca urmare a Hotărârii definitive a Curții de Apel Cluj pronunțată miercuri, 4 martie, primul-ministru Victor Ponta este obligat să îl numească în funcția de subprefect al județului Cluj pe Györke Zoltán.

Gyorke Zoltan

Acesta a mai ocupat funcția publică de inspector guvernamental în cadrul Secretariatului general al Guvernului, funcție din care a fost eliberat de către primul-ministru Victor Ponta în 31 iulie 2013.

Potrivit legii, Györke Zoltán trebuia să fie transferat în interesul serviciului, sau la cerere, într-o funcție publică vacantă corespunzătoare, din categoria înalților funcționari publici. În august 2013, Györke a solicitat transferul în funcția vacantă de subprefect al județului Cluj, cerere care i-a fost refuzată.

Györke Zoltán a deschis în 22 octombrie 2013 o acțiune în justiție, pentru recunoașterea drepturilor mele conferite de Statutul funcționarilor publici. Astfel, Tribunalul Cluj a admis cererea în 17 iulie 2014 și l-a obligat pe premierul Ponta să îl numească în funcția de subprefect al județului Cluj.

Gyorke Zoltan a mai ocupat funcția de subprefect al județului Cluj în perioada 2008-2009.

One thought on “Györke Zoltán a obținut în instanță funcția de subprefect a județului Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.