Hale metalice sau hale industriale din prefabricate GEMINA?

O idee preconcepută (și greșită) este aceea ca halele din metal sunt mai costisitoare decât halele industriale din beton. Dar, dacă analizăm cu atenție avantajele oferite de halele din beton ajungem la concluzia ca din multe puncte de vedere halele din prefabricate sunt mai eficiente (inclusiv al costului).

O idee preconcepută (și greșită) este aceea ca halele din metal sunt mai costisitoare decât halele industriale din beton. Dar, dacă analizăm cu atenție avantajele oferite de halele din beton ajungem la concluzia ca din multe puncte de vedere halele din prefabricate sunt mai eficiente (inclusiv al costului).

Tipologie elemente prefabricate

Vă prezentăm în continuare cele mai importante avantaje ale halelor industriale din prefabricate din beton:

Confort termic

Față de o hală din panouri metalice „sandwich” care au un transfer termic ridicat, o hală prefabricată din beton, prin inerția sa termică foarte bună, aduce economii de 30%-50% la consumul de energie (gaz și de electricitate) necesară climatizării.

Timpul execuției

Timpul necesar pentru realizarea unei construcții GEMINA (structura și închiderile perimetrale) este de circa 2 luni. Prin comparație, timpul de execuție pentru o hală industrială metalică este de aproximativ 3 luni.

Rezistența

Rezistența la foc este considerabilă, aprope toate elementele clădirilor GEMINA au rezistența la foc de 120-180 minute, în timp ce structurile metalice cu panouri „sandwich” au o rezistență la foc de 0 minute.

Rezistența la impact, la lovire, este o altă caracteristică prin care construcțiile GEMINA sunt superioare altor tipuri de construcții, în special celor metalice; dacă panourile GEMINA rezistă la loviturile produse de utilaje, panourile metalice „sandwich” cu poliuretan se distrug.

SAMSUNG DIGIMAX 420

Montare/Demontare

Dat fiind faptul că numărul elementelor de montat al clădirilor GEMINA este cu aproximativ 50% mai mic decât în cazul clădirilor metalice, timpul de montare se reduce și el, cu până la 40%.

Costuri

Costurile halelor industriale GEMINA sunt date de două elemente: structura și închiderile (panourile GEMINA); structura are prețuri competitive celei metalice, în timp ce panourile termoizolate di închidere sunt, într-adevăr, un pic mai costisitoare decât cele metalice, date fiind caracteristicile lor tehnice net superioare, diferența de preț fiind amortizată în timp, prin costurile reduse de exploatare a halei GEMINA față de hala metalică.

De asemenea, reamintim că o clădire GEMINA nu necesită lucrări de întreținere și, implicit, nu are costuri de mentenanță pentru o lungă perioadă, de până la 50 de ani.

Nu trebuie pierdut din vedere nici faptul că halele industriale GEMINA își păstrează valoarea comercială în timp, datorită calității execuției și a rezistenței materialelor, spre deosebire de cele metalice a căror valoare financiară se diminuează mult mai rapid, proporțional cu durata de viață mai redusă a clădirii.

Mai multe informații despre construcțiile GEMINA găsiți pe site-ul nostru www.gemina.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.