Halterofilul clujean Razvan Martin, medaliat cu bronz la JO de la Londra, a fost depistat pozitiv

Halterofilii Răzvan Martin, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Londra, şi Elena Andrieş au fost depistaţi pozitiv cu stanozolol în urma unor controale efectuate la Campionatele Europene din acest an, în timp ce Marius Danciu a fost prins dopat cu metandienonă în 2012, potrivit Mediafax.

razvan martin

In urma unui control efectuat la 11 aprilie, la CE de la Tirana, Răzvan Martin a fost depistat pozitiv cu stanozolol şi a fost supendat până in data de 11 aprilie 2015. Martin a fost medaliat cu aur la stilul smuls şi cu bronz la total, la categoria 77 de kilograme.

Elena Andrieş, medaliată cu bronz la total, argint la smuls şi bronz la aruncat, la categoria 48 de kilograme, a fost controlată antidoping la 8 aprilie, în aceeaşi competiţie. Şi în cazul ei, şi în cel al lui Danciu, depistat pozitiv la 15 noiembrie 2012, federaţia internaţională a aplicat o suspendare de doi ani.

Stanozololul şi metadienona sunt steroizi anabolizanţi.

Site-ul oficial al Federaţiei Internaţionale de Haltere a publicat o listă a sportivilor depistaţi pozitiv, pe care figurează şi cei trei români.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.