Horia Ciorcilă a scapat definitiv de acuzatiile de manipulare a pieţei de capital si spalare de bani

Horia Ciorcila, cel mai bogat clujean, a fost achitat in dosarul de manipulare a pietei de capital privind tranzactiile cu actiuni la Banca Transilvania.

horia ciorcila

ÎCCJ a respins, miercuri, ca nefondat, recursul procurorilor împotriva Curţii de Apel Bucureşti de achitare a preşedintelui CA al Băncii Transilvania, Horia Ciorcilă, şi a asociaţilor acestuia, în dosarul în care este acuzat de spălare de bani şi manipulare a pieţei de capital.

Banca Transilvania a salutat hotărârea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie privind achitarea lui Horia Ciorcilă în cazul de manipulare a pieţei de capital şi subliniază rolul pe are îl are acesta la conducerea entităţii bancare, potrivit unui comunicat remis presei.

„Horia Ciorcilă a avut şi are un rol esenţial în succesul Băncii Transilvania. Este în banking de 20 de ani, fiind unul dintre fondatorii BT. Îndeplineşte funcţia de Preşedinte al Consiliului de Administraţie de 12 ani. Sub coordonarea sa, Banca Transilvania a devenit, de-a lungul timpului, cea mai mare instituţie bancară cu capital privat majoritar românesc, o bancă de top 3 în sistemul bancar din România, cu o cotă de piaţă de aproape 9%, dar şi cu o reţea naţională, 1,78 milioane de clienţi şi peste 6000 de angajaţi”, a transmis banca prin departamentul de comunicare.

Reamintim. Un grup de oameni de afaceri de la Cluj a fost acuzat că a manipulat piaţa de capital de la Bucureşti prin achiziţia şi apoi vânzarea de acţiuni ale Băncii Transilvania, atunci când Bank of Cyprus (BOC) a cumpărat, în 2009, 9% din banca de la Cluj. Alături de Horia Ciorcilă au mai fost trimişi în judecată Claudiu Silaghi, fondator şi fost vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania, decedat între timp, acuzat că, în perioada 15 mai – 10 decembrie 2009, ar fi acţionat pe baza informaţiilor privilegiate, obţinând un profit de peste 1,5 milioane de euro, Christoforou Georgios (General Manager la Bank of Cyprus România) şi Isaakidis Anastasios (Credit Risk Manager al băncii cipriote).

Bank of Cyprus şi-a vândut participaţia la Banca Transilvania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.