Horia Nasra, purtator de cuvant PSD Cluj, „il periaza” delicat pe Liviu Alexa

Nebanuite sunt caile politicii clujene. Criticati in dese randuri de Liviu Alexa in ziarul pe care il conduce, social-democratii clujeni incearca sa „se puna bine” cu el si ii dedica, prin vocea purtatorului de cuvant Horia Nasra, care scrie pe blogul personal de pe platforma Adevarul.ro, un laudatio de senzatie, o adevarata oda inchinata „tiranului”, iar multi dintre carcotasii Clujului care au parcurs textul inca de la primele ore ale diminetii au inceput sa intre la banuieli.

horia nasra psd cluj

Articolul poate fi citit AICI.

Ziar de Cluj a devenit pentru lumea „bună din oraş” un fel de sperietoare precum vorbitul la telefon, care fie vorba între noi, a ajuns să îngrozească până şi femeile de servici din instituţiile locale. O sperietoare construită de noi şi de acţiunile noastre. Dacă în 24 de ore te poate face şi mare şi mic, „zburdalnicul” Alexa poate fi şi constant în critică, ciclică, cinică sau veridică în funcţie de percepţiile receptorului şi sigur nivelul educaţiei. Am colegi şi prieteni care se simt nedreptăţiţi de opiniile lui Alexa, ale Elzei, ale Adinei şi unora le-am dat dreptate. M-a enervat să văd cum soţii, soţi, fii, fiice au suferit datorită probabilităţilor penale enunţate.

Sunt zvonuri şi bârfe care lasă răni adânci în timp şi care nu se vindecă doar prin simplul: „Asta e. Ţi-ai asumat dacă eşti persoană publică!”. Însă există şi multe adevăruri publicate, fără vreo vină a jurnalistului că subiectul nu şi-a gestionat la momentul respectiv mica ridiculitate. Toţi o păţim! Nu? Ziar de Cluj nu a băgat pe nimeni în puşcărie şi nici nu a fabricat state de plată sau greşeli în comunicare, ci doar le-a identificat, prezentat, ironizat.

Pariul lui Alexa

Liviu Alexa şi-a câştigat propriul pariu în oraşul dintre cele două OMV-uri.

Dimineaţa îl citesc la cafea judecători, procurori, politicieni, oameni grei din business, medici, profesori universitari, arhitecţi, actori sau hipsteri fiind curioşi pe cine a mai mâzgălit jurnalistul, uneori cu satisfacţie afişându-şi ironic la colţul gurii zâmbetul mefistofelic, însă oarecum temători de frica timeline-ului personal.

[…]

Alexa nu minează cu microfoane casele noastre ci reuşeşte să citească şi să cointereseze cu succes caracterele, transformându-se într-un reper mnemonic al cetăţii noastre, care ştie să administreze cu succes informaţiile memoriei colective. Şi da dragi prieteni, pentru această reţetă de a face presă, ceva un pic mai updatată decât modul în care se face uneori politica, la Cluj-Napoca, Jos Pălăria, amintindu-vă totuşi cu serenitate, că un laudatio oricât de inteligent, precaut ar fi scris, nu ne fereşte de gustul… spermei.

APLAUZE!

Se lucreaza cumva la „fundatia” pentru pentru candidatura tandemului Aurelia Cristea (primar) – Liviu Alexa (viceprimar) la Primaria Cluj-Napoca, un scenariu absolut halucinant pentru visatorii de cafenea, zvon care circula tot mai des prin media locala, sau e doar o parere sincera a unui fan infocat al jurnalistului? Intrebari, intrebari…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.