Hotelul construit cu o autorizatie de ghereta in Piata Mihai Viteazul, detinut de Costica Pocol, scos la vanzare

hotel cristianSocietatea care administreaza Hotelul Cristian din Piata Mihai Viteazul, detinuta de omul de afaceri Costica Pocol, SC Eunicia Rotiserie SRL, se afla in faliment, cu datorii cumulate pe anul 2012 de 5.172.053. Astfel, lichidatorul judiciar SOLVENDI S.P.R.L., cu sediul in Cluj-Napoca, a scos hotelul la vanzare printr-o licitatie publica pentru suma de 2.783.634 de euro.

Proprietatea imobiliara este amenajata la standard de 2 stele si este compusa din Parter, cu doua sali de luat masa, debara, hol, bar, magazie, spatii comerciale inchiriate); Etaj 1 (bucatarie, bar, receptie, hol, coridor); Etaj 1 intermediar (bucatarie, birou, camera, hol, grup sanitar, sala mic-dejun, vestiar; Etaj 2 (4 camere, 1 apartament cu 2 camere, hol, degajament, receptie); Etaj 3 (4 camere, 1 apartament cu 2 camere, hol, degajament, receptie).

Costica Pocol a devenit imediat dupa revolutie un afacerist prosper al Clujului, reusind sa achizitioneze in conditii dubioase mai multe imobile de interes comercial aflate in proprietatea Consiliului Local, printre care si Complexul Comercial din Piata Marasti, administrat prin societatea Pocol Impex SRL si construit tot pe un abonament de ghereta. Societatea care administreaza complexul este in insolventa, iar lichidatorul judiciar incearca sa vanda cladirea pe etaje pentru a acoperi datoriile lui Pocol. Lucrarile la complexul din Piata Marasti au inceput fara autorizatie, in anul 1999, iar Pocol a fost arestat atunci pentru uz de fals si inselaciune, insa nici ultimatumul prin care i se cerea demolarea constructiei neautorizate, amenzile Serviciului de Urbanism nu au oprit lucrările la bazarul din Marasti.

Funar, amicul de afaceri al lui Pocol

Hotelul Cristian a fost construit cu o simpla autorizatie de ghereta eliberata de Primaria Cluj, in mandatul lui Gheorghe Funar, in data de 18 martie 2004.

SC Eunicia Rotiserie SRL are o vechime de 8 ani, timp în care a suferit o serie spectaculoasa de modificari ale aspectului, destinatiei si documentatiei legale. De la o simpla rotiserie, EUNICIA s-a înaltat pe trei nivele plus o mansarda cu spatii de cazare. Succesul in afaceri al lui Costica Pocol, care mai detine si o pensiune pe strada Emil Zola, Vila Eunicia, nu putea fi obtinut fara complicitatea Primariei lui Funar, care a favorizat SC Eunicia cu toate mijloacele administrative. Presa vremii a speculat ca Pocol ar fi fost principalul sponsor al PUNR la alegerile din 1992, partid care il desemnase candidat la presedintie pe Gheorghe Funar.

Nici Emil Boc nu a avut prea mult succes, in 2008, sa-l opreasca pe controversatul afacerist Costica Pocol.

Complexul din Piata Marasti a intrat în dizgratiile primarului Emil Boc, acesta, sesizându-se asupra ilegalitatilor care se comit la respectiva constructie, dupa o întâlnire avuta cu locuitorii cartierului Marasti. Primarul a afirmat ca va face tot ce-i sta în putinta pentru ca imobilul construit ilegal sa „cada”, punând capat astfel anilor de chinuiri prin care au trecut locuitorii din zona. Fara succes insa, imobilul s-a ridicat in ciuda acuzatiilor lui Boc si presiunilor facute asupra lui Pocol.

One thought on “Hotelul construit cu o autorizatie de ghereta in Piata Mihai Viteazul, detinut de Costica Pocol, scos la vanzare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.