Idee inedită propusă de primarul Boc: 200 de licenţe de taxi pentru maşini electrice!

Primarul Emil Boc a venit cu o propunere interesantă şi va cere parlamentarilor să propună şi voteze o lege pentru a fi eliberate încă 200 de licențe de taxi noi pentru deţinătorii de maşini electrice.

„Noi propunem ca pentru viitor, dacă se retrag licențe de taxi acelea să fie date taximetrelor electrice. Nu sunt foarte multe, sunt puține, dar cele care se retrag să fie date pentru taximetre electrice. Acesta este un semnal că la Cluj lucrurile trebuie să evolueze spre un mediu nepoluant.

Cerem parlamentarilor să susțină printr-o lege să poată fi eliberate autorizații pentru autoturismele electrice.

În Cluj-Napoca avem 4 taximetre la 1000 de locuitori, deci ar trebui să avem 1300 de autorizații. Când a apărut legea, erau 3000 de taximetre și legea lăsa posibilitatea să se ajungă la 1.300, prin neeliberarea altora noi. Azi avem, în jur de 2.500 de licențe, dar ar trebui să avem 1300. Legea nu ține cont de particularitățile marilor aglomerări urbane. Noi propunem 100-200 de taximetre electrice. Azi nu avem cadrul legal, dar vom propune să ni se permită să eliberăm mai multe autorizații”, a spus Emil Boc intr-o emisiune online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.