Idei inovative pentru design: microcimentul și versatilitatea lui

Când vine vorba despre a decora sau redecora casa, probabil și tu te gândești să cauți ceva astfel încât să aduci un suflu nou și modern. Te interesezi în diferite locuri, te uiți pe diferite site-uri unde să găsești inspirație pentru ca în final să te simți împlinit și să te bucuri de alegerile pe care le-ai făcut. Având în vedere cât este de bogat în idei și sfaturi domeniul designului interior, nu ar fi de mirare să-ți fie dificil să iei o decizie. Mai ales dacă locuiești în Cluj unde există o diversitate mare la astfel de magazine. Dar dacă vrei să faci ceva total deosebit atunci ia în considerare să alegi microcimentul.

Microcimentul este un strat decorativ compus din ciment, rășini pe bază de apă, aditivi și pigmenți minerali care poate fi aplicat pe o multitudine de suprafețe verticale și orizontale datorită aderenței sale mari. Acest material de construcție se remarcă prin faptul că se aplică direct pe materialele existente: gresie, gips-carton, marmură, terrazzo sau ipsos, printre multe altele. Aproape fără să lucrezi se realizează o renovare rapidă a spațiilor.

3 locuri în care poți folosi microcimentul

Soluțiile decorative ale microcimentului sunt infinite. De aceea utilizările sale sunt atât de variate și el este atât de versatil. De la scari din microciment sau piscine, pana la mobilier placat cu microciment – se poate orice. Deși utilizarea excelentă a microcimentului este în podelele și pereții bucătăriilor, băilor și spațiilor exterioare precum terase, creativitatea este totuși limita.

·         Microciment pe pereți – Microcimentul este un material de construcție foarte recomandat pentru acoperirea tuturor tipurilor de pereți și fațade. Datorită rezistenței și întreținerii ușoare, este ideal pentru orice tip de acoperire însă acolo unde microcimentul strălucește în propria-i lumină este pe pereți. Mai ales pe cei care necesită igienă și curățenie constantă, precum pereții bucătăriei sau băii. Acest material elimină necesitatea lucrărilor complicate de construcție făcându-l ideal pentru toate tipurile de încăperi. Pe site-ul celor de la Novacolor-romania.ro te poți lăsa purtat de versatilitatea miroccimentului pus la dispoziție de ei. Vezi prețul microcimentului aici. Cu siguranță te vei îndrăgosti de tot ceea ce vei găsi pe site în materie de amenajări interioare.  

·         Microciment pe podea – Pardoselile continue din microciment nu numai că sunt foarte atractive la vedere, dar au și calități interesante. Aplicarea pe podele oferă nenumărate avantaje. Continuitatea sa, rezistența ridicată la trafic și uzură, precum și finisajele sale antiderapante, sunt doar câțiva dintre factorii care fac pardoseala din microciment atât de populară. Este potrivit atât pentru spațiile interioare, cât și pentru cele exterioare.

·         Microciment în baie – pentru a decora baia într-un mod absolut uimitor și unic alegerea microcimentului este ideală. Este un strat decorativ perfect pentru baie, mai ales datorită rezistenței sale la umezeală și datorită facilității cu care se curăță. Continuitatea microcimentului oferă în baie o senzație de spațiu mai mare. Aceasta va fi îmbunătățită dacă este combinat cu culori deschise pe podele și pereți. Un alt avantaj al microcimentului folosit în baie este că acesta acentuează lumina naturală ca și cum s-ar reflecta pe el.

În concluzie, utilizarea microcimentului pentru a redecora casa se dovedește a fi o idee inovatoare care aduce multe avantaje. Principalul este acela că face încăperea să pară mai mare. Și până la urmă cu toții căutăm să avem cât mai mult spațiu. Totodată, faptul că se curăță și se întreține ușor te va face să-l adori. Îți poți creiona casa visurilor doar folosind ca un accent acest element. Și va fi o schimbare uimitoare de care te vei bucura din plin.

Sursă foto: shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.