Imperiul lui Arpad Paszkany se clatină! Omul de afaceri are datorii de 11 milioane de euro la bugetul de stat

În urma unui control derulat de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) la clubul CFR Cluj s-a descoperit că reprezentanții clubului și jucătorii nu au virat la bugetul de stat sume importante de bani, care reprezintă o parte din impozitele pe salariile jucătorilor, scrie evz.ro.

arpad paszkany

Potrivit surselor din cadrul clubului, salariile jucătorilor au fost impozitate conform Legii Sportului, fiind reținute din acestea un procent de 21.5%, compus din 16% – impozit pe profit și 5.5% impozit pentru sănătate. „Cei de la Fisc au ajuns a concluzia că trebuiau reținute și impozitele pentru contribuțiile sociale, pentru pensia suplimentară și impozitul pentru sănătate datorat de angajator. În total, toate aceste contribuții se ridică la aproape 40 la sută din veniturile jucătorilor”, a declarat un oficial din cadrul clubului de fotbal CFR Cluj, citat de evz.ro.

Ispectorii ANAF au descoperit că jucătorii de la CFR au fost plătiți conform contractului, iar pe lângă salarii le-au fost achitate prime de joc sau prime de instalare, impozitate cu procente mult mai mici decât ar fi trebuit.

Concluzia controlului a fost că jucătorii profesioniști nu pot fi angajați ca simpli prestatori de servicii și că statutul acestora în cadrul clubului sunt de angajați, în adevăratul sens al cuvântului, calitate din care sunt remunerate și trebuie să plătească și impozite, atât clubul cât și angajatorul.

Paszkany, în vizorul procurorilor DNA

Omul de afaceri Arpad Paszkany se află în vizorul procurorilor DNA și are de gând să își vândă toate proprietățile din țară și să se stabilească în Ungaria. Dacă această „strategie” ar fi pusă în practică, patronul CFR-ului ar lăsa echipa fără stadionul „Constantin Rădulescu”.

Paszkany declarase de curând că vrea să se stabilească în Dubai, însă mai multe surse din media declară că intențiile omului de afaceri maghiar ar fi să se refugieze la Budapesta, acolo unde dacă justiția românească va pune tunurile pe el, va beneficia de sprijinul gigantului Trigranit, al cărui reprezentant este în România, precum și al mașinăriei de propagandă ungurești care îl va prezenta opiniei internaționale drept o victimă a discriminării etnice.

Se pare că Paszkay a scos la vânzare imperiul său imobiliar, printre care Sigma Center, cea mai luxoasă clădire de birouri din Cluj-Napoca, stadionul din Gruia și baza CUG din spatele Iulius Mall.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.