În sfârșit, cu o întârziere de 5 ani, realizarea CMID se apropie de final! Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, anunță triumfător realizarea

Consiliul Județean Cluj a anunțat prin vocea președintelui Alin Tișe că lucrările la celula de depozitare și la drumul de acces al Centrului de Management Integrat al Deşeurilor (CMID) au fost finalizate.

„Lucrările la CMID au evoluat spectaculos, am reuşit să creăm celula de depozitare cu cele trei subcelule. De asemenea, am reuşit să finalizăm drumul de acces, drumul perimetral, iar în prezent se lucrează la accesul către zona de depozitare şi de preselectare. Este o procedură finală, pe care noi o aplicăm la acest Centru de Management Integrat al Deşeurilor şi care, împreună cu rampa temporară a primăriei şi cu liniile de marcare, respectiv de preselectare a gunoaielor, vom da în funcţiune această celulă în cel mai scurt timp.

Acest Centru de Management Integrat al Deşeurilor va rezolva problema gunoaielor pentru judeţul nostru pentru o perioadă de timp de minim 10 ani. Este important să ştie clujenii că prin acest Sistem de Management Integrat al Deşeurilor, rezolvăm practic problema gunoaielor în tot judeţul, pentru că în momentul de faţă, în judeţul Cluj funcţionează alte patru staţii temporare de transfer de deşeuri, una la Huedin, una la Gherla, una la Dej şi una la Câmpia Turzii. Ele vor prelua iniţial  gunoaiele, se va face o preselectare iar gunoiul final menajer care se va rezulta în urma procesului va fi adus la această staţie, acest centru care practic va da soluţia pentru toate gunoaiele din judeţul Cluj. Este o soluţie ecologică sută la sută, este o rezolvare definitivă a problemelor gunoaielor, este un plus în ceea ce înseamnă nivelul de trai al clujenilor”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe.

Proiectul CMID a demarat în 2011 și trebuia finalizat în 2014, dar a fost blocat de insolvențe, furturi și alunecări de pământ.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.