Încă 31 de licențe de taxi, disponibile la Cluj-Napoca pentru mașini electrice. Ce condiții noi trebuie să fie îndeplinite din 2020

Începând cu anul 2020, Primăria Cluj-Napoca va oferi încă 31 de noi licențe de taxi. Toți taximetriștii vor trebui să îndeplinească noi condiții pentru a-și putea reînnoi licențele. 

Consilierii locali vor vota, în ședința forului local de miercuri, proiectul de hotărâre privind aprobarea studiului de specialitate în ceea ce privește stabilirea numărului maxim de autorizații de taxi pentru perioada 2020-2025 la nivelul municipiului Cluj-Napoca, a numărului maxim de autorizații de taxi pentru perioada 2020-2025 și a Regulamentului privind organizarea și executarea serviciului de transport în regim de taxi în municipiul Cluj-Napoca. 

La această dată, pe raza municipiului Cluj-Napoca sunt eliberate un număr de 2.469 de autorizații de taxi cu valabilitate până la 31 decembrie 2019, urmând ca la 1 ianuarie 2020 să se prelungească autorizațiile de taxi pentru o perioadă de 5 ani, cu respectarea prevederilor în acest sens. 

Conform unui studiu al Universității Tehnice (UTCN), elaborat la cererea municipalității clujene, este necesară creșterea la 2.500 a numărului de autorizații de taxi, exclusiv cu autorizații „verzi”. Așadar, cele 31 de licențe noi vor fi acordate doar pentru taximetre electrice. De asemenea, licențele retrase vor fi acordate ulterior tot pentru taximetre electrice. 

De asemenea, în regulamentul menționat se precizează că, în următorii doi ani, maşinile trebuie să fie dotate cu dispozitiv GPS şi dispozitiv de plată prin intermediul cardului (POS). De asemenea, autoturismele folosite ca taximetre vor trebui să aibă culoarea albă integral sau minim deasupra benzii şah şi să aibă minim motoare Euro V, cu grad redus de poluare. 

NU vor fi majorate tarifele de taxi

Primăria Cluj-Napoca a anunțat că refuză să scumpească tarifele la taximetrie în Cluj-Napoca. Companiile din oraș cereau ca, de la 1 august 2019, prețurile să fie majorate la 3,75 lei/km pe timp de zi și la 4,50 lei/km pe timp de noapte. În prezent, tariful practicat ziua de majoritatea societăților este de 2,25 lei/km.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.