Încă o comună din județul Cluj riscă să intre în CARANTINĂ. Locuitorii sunt rugați insistent să respecte regulile

Primăria comunei Baciu îi roagă insistent pe locuitori să respecte restricțiile impuse și regulile e protecție deoarece incidența infecțiile cu COVID-19 este într-o continuă creștere, iar localitatea riscă carantinarea.

La începutul acestei săptămâni, rata infectărilor a ajuns la aproape de 8 la mia de locuitori. Reprezentanții primăriei le-au transmis locuitorilor un mesaj în care îi roagă să respecte regulile impuse de autorități pentru a nu se ajunge la carantinarea comunei. Sâmbătă rata incidenței în comuna Baciu era de 7,46, iar luni a urcat la 7,982 la mia de locuitori.

„La atingerea pragului de 10 la mia de locuitori, autoritatile vor lua masuri mai drastice de carantinare a localităților ce depășesc acest prag: se vor amplasa filtre de politie si jandarmerie la intrari/iesiri din localitati, care vor verifica documentele fiecarui participant la trafic, cei care tranziteaza localitatile comunei, fara domiciliu in comuna, vor fi obligati sa nu opreasca, etc.

Încă nu am ajuns la acest prag, dar mai avem foarte putin. Împreună cu autoritatile locale (Politia, Primaria) VA RUGAM INSISTENT sa respectati regulile impuse pana la acest moment: masca este obligatorie in toate spatiile inchise si deschise, pe tot parcursul zilei.

In intervalul orar 23.00h -05.00h, incepand cu data de 09.11.2020 , timp de o luna – se poate circula doar cu adeverinta de la angajator, legitimatie de serviciu sau declaratie pe proprie raspundere pentru motive intemeiate, completate anterior. Tot incepand cu data de 09.11.2020 sunt impuse restrictii legate de organizarile de petreceri sau reuniuni, si restrictii in activitatile unor operatori economici.

Evitati sub orice forma, orice deplasare inutila in afara domiciliului!

Haideti sa facem tot ce tine de noi pentru a iesi din aceasta situatie cu bine. Nu zadarniciti eforturile celor care nu au de ales, in lupta cu boala! Pentru cine nu isi permite sa achizitioneze masti sau dezinfectanti, va rog să comunicați acest lucru Primăriei Baciu.

Am trecut printr-o perioada grea, in starea de urgenta, in primavara. Vom trece si de iarna aceasta, haideti sa contribuim fiecare cu oricat de putin, pentru a fi bine!„, este mesajul transmis de reprezentanții primăriei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.